Astăzi este Ziua internaţională a munţilor. Lanțul munților Carpați fac din România o țară frumoasă.
„Natura a știut să facă și din ciulini o capodoperă” spunea Vasile Ghica. Să învățăm să prețuim natura.
În 2010, în urma unui studiu al Universităţii din Rochester, New York, s-a demonstrat că petrecerea timpului în natură nne face să ne simţim mai fericiţi, dar ne oferă şi un sentiment crescut de vitalitate. Din această cauză ne simţim mai energici.
Munții Carpați reprezintă un lanț muntos, aparținând marelui sistem muntos central al Europei. Carpații cuprinși între Bazinul Vienei (care-l separă de lanțul alpin) și culoarul Timokului (care îl separă de Stara Planina, în Peninsula Balcanică) formează un arc cu o lungime de 1500 km și o lățimea maximă de 130 km.
Cel mai înalt vârf al întregului lanț Carpatic este vârful Gerlachovský, iar în România este vârful Moldoveanu, 2.544 m, situat în Munții Făgăraș din Carpații Meridionali.
O simplă plimbare în parc poate face minuni pentru mintea noastră. Drumeţiile pe munte refac forţele şi măresc capacitatea de muncă. De aceea e recomandată o astfel de experienţă la fiecare sfârşit de săptămână, iar frumuseţea pesiajelor, indiferent de anotimp, stârneşte sentimente unice şi elimină stresul.
Aportul suplimentar de oxigen stimulează digestia şi restabileşte echilibrul endocrin, favorizând buna funcţionare a glandelor. Astfel, după câteva zile petrecute la munte şi vei observa o îmbunătăţire remarcabilă a digestiei tale.