Cum să crești un copil pregătit pentru viață – curs pentru copii, ASK Education Craiova

„Treci stradă doar pe culoarea verde!”, “Nu ai voie să vorbești cu străini!”. Sunt mesaje elementare, pe care le transmiteți copilului de la cele mai mici vârste. De prea puține ori însă vă faceți timp pentru a-i explică sentimentele: supărarea, frustrarea, fericirea. Un astfel de proces de învățare se numește alfabetizare emoțională. Îi va fi de folos celui mic toată viață. Cine sunt eu? Cum sunt eu? Ce pot face? Ce simt? Ce imi place? Ce nu imi place? Sunt întrebări care apar în mintea oricărui copil. Ce resurse sunt necesare pentru ca un copil să învețe și să fie echilibrat în relația cu ceilalți? ASK Education Craiova aduce răspunsul prin organizarea unui curs de autocunoaștere, relaționare, motivare. 

⇒ Există momente în care te miră calmul și înțelepciunea copilului tău, dar și momente în care îți dorești doar că țipetele, plânsetele sau refuzurile perseverente să înceteze pur și simplu. Această fluctuație este normală la copiii de vârste mici, pentru că încă nu au învățat să facă față emoțiilor.  

„Noi credem că ei au nevoie să fie la nivelul de maturitate emoțională specific vârstei. Așadar, copiii au nevoie să învețe își stăpânească anxietatea, să își poată gestiona furia, să se autoevalueze și să aibă autocontrol, să dezvolte abilități pentru a face fata schimbărilor din viața de școlar, sau a schimbărilor din familie uneori și chiar a schimbărilor sociale la un moment dat pentru a putea face față momentelor de stres”, spun reprezentanții ASK EDUCATION Craiova. 

Pentru a funcționa eficient în sfera socială, copilul trebuie să învețe să recunoască, să interpreteze și să răspundă în mod adecvat tuturor situațiilor sociale.  El trebuie să-și dea seama cum și-ar putea reconcilia propriile nevoi și așteptări cu cele ale altora.

Atunci când oamenii se înţeleg între ei, înseamnă că au „abilităţi sociale” bune. Oamenii îşi dezvoltă abilităţile sociale pe măsură ce relaţionează unii cu ceilalţi, învaţă despre ei înşişi şi iau în considerare sentimentele celorlalţi.

„Emoțiile sunt un factor-cheie care ne determină motivația, luarea deciziilor, modul în care relaționăm cu ceilalți, volumul de informații reținute. Ținând cont de faptul că dezvoltarea emoțională influențează toate celelalte procese, va invităm alături de noi să parcurgem la nivel informațional și practic etapele de construcție a  unei fundații pe care, în timp, sa fie așezate abilitățile necesare pentru succes școlar și echilibru emoțional”, spun reprezentanții ASK EDUCATION Craiova. 

⇒ Cursul conține următoarele module:

Module:
Modul 1 (4 ședințe) – Autocunoaștere – Cine sunt eu? 
Modul 2 (4 ședințe) – Alfabetizare emoționala
Modul 3 (4 ședințe) – Aptitudini sociale – Cum relaționez cu tine?

⇒ Coordonate program:
✓ număr sesiuni: 12
✓ frecventa: săptămânală
✓ durata sesiunii: 60 minute
✓ copii cu vârste intre 6-12 ani

Cursul include Feed-back individual, pe e-mail, pentru fiecare părinte în parte, la final de modul.

Adresa:

str. C. D Fortunescu, nr. 4, Craiova

Telefon

Receptie 0771 020 099 | Ruxandra 0723 330 430 | Dana 0728 722 854

Email

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Craiova, lăsată fără căldură – Ce soluții au găsit directorii unităților de învățământ

Next Post

Atelier gratuit pentru părinți – Copiii în lumea digitală. Specialiști din țară vin în Craiova

Related Posts
Verified by MonsterInsights