Craiova, lăsată fără căldură – Ce soluții au găsit directorii unităților de învățământ

În prag de iarnă, elevii craioveni au rămas fără caldură, în condițiile în care temperaturile sunt la limita înghețului. Sute de mii de oameni stau în frig, încă de noaptea trecută, după ce Complexul Energetic Oltenia (CEO) – Sucursala Electrocentrale Craiova II a întrerupt furnizarea agentului termic pentru încălzire, din cauza unei avarii apărute la cazanul energetic nr. 2. Am vrut să aflăm în ce condiții și-au desfășurat astăzi orele cadrele didactice, elevii și preșcolarii din Craiova, dar și ce soluții au găsit managerii unităților de învățământ.

Claudia PREDILĂ

⇒ Pentru ca preşcolarii să aibă toate condițiile, la grădinița “Casuța cu povești”, cadrele didactice și părinții au găsit imediat o rezolvare.

Părinții și cadrele didactice au găsit împreună soluții

Niciun copil din grădiniță nu a avut de suferit astăzi. Mai mult, pentru ca în grădiniță să nu fie probleme, unii părinți au mers să cumpere calorifere, astfel încât nicio încăpere să nu rămână neîncalzită.

„De dimineață noi am găsit caloriferele calde. Avem calorifere mari de fontă, care au menținut căldura. Știu că de noaptea trecută s-a oprit căldura în tot orașul. La noi temperatura în clase este de 22 -24 de grade celsius. Însă, pentru ca în grădiniță să nu se facă frig, părinții au mers să cumpere calorifere electrice, cu bani din asociația grădiniței. La unele clase avem deja astfel de calorifere, dar pentru a ne asigura că nu sunt probleme ne-am mobilizat și am mai cumpărat încă două. Am comunicat în permanență cu părinții, i-am anunțat că astăzi nu este căldură în grădiniță și am încercat împreună cu ei să luăm măsurile potrivite, astfel încât cei mici să nu stea în frig. Pe noi ne avantajează faptul că pe partea de exterior grădinița este izolată și astfel, căldura se păstrează mai bine. Dacă nici la noapte nu o să vină căldura, vom fi nevoiți să folosim mâine toate caloriferele electrice, pentru ca la prima oră când vor veni copiii, să fie cald în toată cladirea și să aibă toate condițiile de care au nevoie”, a spus Claudia Radu, director grădiniță Casuța cu Povești.

Ce spun autoritățile?

Craiovenii care nu au centrală proprie au tremurat noaptea trecută în apartamente. Mai multe instituții din oraș sunt afectate din cauza acestei avarii. Primăria somează CEO să rezolve problema în cel mai scurt timp. Însă, managerii au încercat să se descurce cum pot, astfel că au folosit calorifere electrice, sau au dat drumul la aparatele de aer condiționat. La fel s-a întâmplat și în spitale.

„În acest moment este oprită căldura. Nu este furnizat agentul termic de către CEO. Este o situație destul de neplăcută, pentru că sunt foarte multe instituții de învățământ care nu au agent termic și copiii sunt nevoiți să învețe în frig. Directorii au încercat să găsească soluții, astfel încât copiii să nu stea în frig. Aceeași problemă este și la spitale, dar managerii celor trei spitale care sunt în subordinea Primăriei Municipiului Craiova au pornit aparatele de aer condiționat, sau au dus în fiecare salon convectoare sau radiatoare, astfel încât să asigure un climat propice, pentru ca pacienții să poată sta în salon. Cei de la CEO ne-au spus că au o avarie la cazanul 2, avarie care a mai fost și acum o lună. Din păcate, este inacceptabil că în decurs de două luni să fie avarie la acest cazan. Avarie care spun dumnealor că în această seară se va remedia. Să sperăm că așa o să se întâmple, pentru că oamenii nu pot să stea în frig. Sunt aproximativ 200.000 de cetățeni care stau fară căldură, printre care sunt și eu, pentru că și eu sunt racordat la sistemul de termoficare. Nu este normal, ca în timpul iernii, cetățenii sa stea fara căldură”, a declarat viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan.

Problema o reprezintă cele două cazane ale Sucursalei Termocentralei 2 care asigură furnizare agentului termic și care nu mai funcționează în parametri normali.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Viața pe poante – Lucia, balerina Craiovei cu renume MONDIAL(VIDEO)

Next Post

Cum să crești un copil pregătit pentru viață – curs pentru copii, ASK Education Craiova

Related Posts
Verified by MonsterInsights