After School – ASK Education Craiova, educație „ca afară”

Odată cu începutul școlii apar mai multe întrebări problemă: Ce facem cu copilul după școală? Cum reușim să îi oferim și odihnă și relaxare și timp de joacă și mâncare de calitate? Școala e și așa obositoare. Și cu temele, ce facem?! Părinții, de multe ori, nu mai au timp pentru temele copiilor, după ce vin istoviți de la serviciu. Un centru de educație cu program after school în care elevii sunt îndrumați de specialiști este soluția.

⇒ ASK Education Craiova este un centru educațional privat unde unde copiii au acces la metode de educație modernă, conform standardelor academice europene.

Într-o clădire – casă primitoare, cu ferestre mari și curte generoasă în care copiii se pot juca, jurnaliștii Media10 au descoperit echipa ASK Education. Un loc în care disciplina face casă bună cu libertarea de exprimare și dezinvoltura. E ca la școală. Și totuși altfel. Și aici sunt cadre didactice acreditate și bine pregătite. Și aici educarea copiilor la cel mai înalt nivel este scopul principal. Dar toate acestea au loc într-o atmosferă de joacă, de poveste. Toată lumea zâmbește. Copiii nu se simt încorsetați de rigori și încărcați de informații inutile. Li se explică totul pe înțelesul lor. Cu calm. Prin metode interactive pe care părinții, bunicii sau o bonă nu au cum să le stăpânească și să le ofere mai departe.

Dana Diaconeasa și Ruxandra Predincea au gândit acest loc pentru noile generații, un loc în care copiii să se regăsească, să fie liberi în exprimare, să învețe să se comporte în societate, să fie responsabili. Un loc unde educația se face „ca afară”.

⇒ „ASK Education s-a născut ca răspuns al încercărilor de a identifica soluții pentru un mediu optim de învățare, care să permită alegerea unei educații cu șanse de succes în viitor. Ne dorim ca acest proiect să răspundă provocării de a corela problemele sociale reale cu cercetările și descoperirile din sectorul educațional din întreaga lume”, spune Dana Diaconeasa, administrator ASK Education.

Dana și Ruxandra au o relație specială cu elevii din centru, îi știu pe toți și toți le zâmbesc când le văd. Sunt relaxați în prajma lor. Le ascultă. Nu se agită. Cel mai mult le place că îi ajută să învețe tot ce li se pare mai greu, prin joc și joacă.

La nivel mondial, sistemele afterschool sunt considerate a fi parte foarte importanta din creșterea și educația unui copil și sunt adoptate de majoritatea școlilor. Dana și Ruxandra au studiat sistemele de educație, au comparat, s-au specializat și au creat în Craiova un centru cu educație „ca afară”.

⇒ ASK Education are un program after school gândit după modelul celor mai eficiente programe occidentale.

Este un program unic în Craiova prin faptul că are o structură dedicată, cu multiple oportunități de a suplimenta activitățile sau de a recupera anumite deficiențe. Clasele au maximum 12 elevi și sunt organizate pentru realizarea temelor sau proiectelor școlare.

Copiii care vin la ASK după ce termină programul la școală pot să facă temele sub îndrumarea unui învățător cu experiență, să mănânce mâncare gătită în bucătăria centrului, să se joacă în aer liber, să participe la activități și cursuri extracuriculare: pictură, șah, educație pentru sănătate, exerciții de mișcare, enciclopedie, club de lectură, competențe digitale.

⇒ „Îmi place aici. Învățăm, ne jucăm. Și doamna e bună cu noi”, ne spune o fetiță care își caută balonul ce imită un plămân.

Așa învață copiii care ajung la ASK – informații utile pentru toată viața.

Cel mai important moment al zilei din programul after school este cel alocat temelor. Cu ajutorul specialiștilor copiii ajung să nu mai vadă temelele ca pe un bau-bau, iar părinții au siguranța că micuțul lor este îndrumat așa cum trebuie.

⇒ „Temele au rolul de a fixa noțiunile predate și de a evalua cât poate un copil să lucreze pe cont propriu. Ca atare, intervalul de timp alocat temelor este cel mai important moment al zilei din programul de after school. Clasele lucrează temele separat. La început învățătoarea care îi asistă la teme scoate lista fiecărui copil de teme pentru ziua rspectivă, atât pentru a putea urmări fiecare copil, dar și pentru a identifica itemii sau capitolul din programa la care fac referire temele”, explică Dana Diaconeasa,  administrator ASK Education.

Copii sunt ajutați să înțeleagă conținutul teroretic cu ajutorul resurselor materiale. Apoi trec la rezolvarea temelor pe cont propriu solicitând explicații ori de câte ori nu înțeleg ceva. Intenția pe teremen lung a învățătorilor este ca elevii să-și dezvolte capacitatea de a lucra singuri.

Două ore sunt alocate temelor,  în alte două ore copiii își pot alege opționalele la care vor să particile. Acestea pot să fie schimbate lunar.

Ce pot face, concret, la after scholul ASK:

  • Activități și jocuri recreative, instructive și de socializare

  • Sedințe de limbă straină – numărul lor se decide este în funcție de pachetul ales

  • Ședințe la clubul de lectura – copiilor le este cultivată dorința de a citi și capacitatea de a reda și de a înțelege un text

  • Enciclopedia – curs de cultură generală

  • Educație pentru viață și bune maniere – curs ce va include atât bune maniere cât și educație rutieră.

  • Exerciții și mișcare – exerciții pentru postura și mișcare, susținute de un specialist în kinetoterapie

  • Competențe IT-vor – vot dobândi abilitatea de a lucra în programele uzuale ( Microsoft Office, etc)

Echipa ASK Education încurajează comunicarea și parteneriatul dintre școală, elevi, părinți și cadrele didactice de la after school.

Atmosfera în care se lucrează este ca la un antrenament zilnc. Copiii beneficiază de încurajări, provocări, sunt scoși din zona de confort, învață să comunice, dar și să își gestioneze timpul.

⇒ „Opționalele au în vedere învățarea prin intermediul jocului, creativitatea și interactivitatea, toate acestea ajută la dezvoltarea personală. Conceptul de after school poate să fie comun, însă ceea ce ne propunem noi este ca un copil să treacă printr-un program cu impact asupra dezvoltării academice și emoționale”, explică Dana Diaconeasa.

Specialiștii în educație de la ASK Educațion se gândesc și la cât de important este ca elevii să petreacă timp în natură. 120 de minute pe zi copiii le petrec în aer liber pentru oxigenare și eliberare de la școală. În plus, aici mănâncă sănătos, iar părinții scapă de grija faptului că micuțul mănâncă prea multe dulciuri, ca stă prea mult la TV sau pe tabletă sau că îl pot cocoloși exagerat.

Programul cuprinde și servirea mesei – 40 de minute, mâncare gătită în bucătăria proprie.

Comunicarea cu părinții este extrem de importantă pentru cadrele didactice de la ASK Education. Unul din avantajele programului este că poate să fie adaptat în funcție de bugetul părinților și nevoile copiilor.

⇒ „Este un program care să permită copiilor recuperare, aprofundare și accelerare, iar pentru acest lucru comunicăm mereu cu familia și prezentăm nivelul reaal al copilului, provocările și dificltățile întâmpinate penru a identifica strategii comune de formare și învățare”, conchide Dana Diaconeasa.

ASK Education este despre educația care inspiră, încurajează, motivează. Despre educația modernă. Educație “ca afară”.

Date de contact ASK Education:

Adresa

str. C. D Fortunescu, nr. 4, Craiova

Telefon

Receptie 0771 020 099 | Ruxandra 0723 330 430 | Dana 0728 722 854

Email

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Învață să fii fericit! Specialiștii vin în Craiova – Seminar

Next Post
Diabetul zaharat de tip I

Dependenți de insulină. Diabetul macină viața a mii de copii din România

Related Posts
Verified by MonsterInsights