Media10 premiat la Palatul Cotroceni. Lupta pentru pacienții cu TBC continuă

Munca jurnaliștilor Media10 a fost premiată, astăzi, la cel mai înalt nivel. Media10 a primit diplomă de excelență pentru realizarea reportajului: Răgălie” și familia bolnavă de TBC. Petra, „înger blond” în mizerie și sărăcie – caz unic de TBC în Dolj:

https://mediazece.com/2018/10/10/ragalie-si-familia-bolnava-de-tbc-mizerie-si-saracie-petra-ingerul-blond-caz-unic-de-tbc-in-dolj/.

În articol s-a atras atenția asupra unei probleme de sănătate publică în România: tuberculoza, dar mai ales asupra chinurilor prin care trec copiii care suferă de TBC. Matrialul a reușit să impresioneze juriul format din autorități și specialiști în domeniu.

Muzeul Național Cotroceni a fost gazda concursului pentru jurnaliști: „Privește-mă prin ochii mei”, organizat de Asociația Pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă.

La eveniment a fost prezentă conf. dr. Diana Loreta Păun – Consilier de Stat, Departamentul sănătate Publică, Administrația Prezidențială, un partener de nădejde pentru bolnavii de TBC, dar și pentru jurnaliști.

Cătălina Constantin – Președintele Asociației Pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă este omul care a făcut posibil acest concurs și care, de multe ori, a luptat alături de echipa sa mai mult decât autoritățile pentru bolnavii de tuberculoză.

Miljana Grbic, șeful Biroului Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în România a vorbit despre problema tuberculozei în România, dar și despre măsurile luate de OMS.

Ștefan Răduț – vicepreședinte TB Europe Coalition (TBEC), cea mai mare organizație regională din zona Europei și a Asiei Centrale. Ștefan este fost bolnav de TBC. Acum luptă cu toate forțele pentru drepturile pacienților, a pus umărul la schimbarea multor situații în bine. El este exemplul că tuberculoza poate fi învinsă.

László Attila – Președinte al Comisiei pentru Sănătate din Senatul României. Acesta a vorbit despre situația pacienților cu TBC, despre măsurile luate de Comisia de Sănătate, dar și despre sprijinul acordat asociațiilor de pacienți.

De asemenea, la eveniment au participat purtători de cuvânt, consilieri ai Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, medici, directori de spitale, pacienți, dar și cei mai buni jurnaliști de sănătate din țară.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Cum convingi copilul să facă temele – sfatul psihologului. „Crescuți să fie fericiți” – campanie Media10

Next Post

Educație în pași de dans. Prof. Filomela Salahoru, omul care a făcut elevii cu dizabilități să rupă barierele (video)

Related Posts
Verified by MonsterInsights