Deschiderea stagiunii la Teatrul Național din Craiova – spectacol, povești, talent

Teatrul Național „Marin Sorescu” deschide stagiunea 2018-2019, ast[zi, de la  ora 18:00, cu Expoziția dedicată memoriei maestrului Ilie Gheorghe. Data de 21 septembrie simbolizează ziua de naștere a celui care a fost „un monstru sacru al scenei internaționale”, iar această stagiune ii este dedicată. Expoziția va debuta pe scările exterioare, se va continua în foaierul teatrului și va putea fi vizitată pe parcursul întregii stagiuni.

 De la ora 19:00, pe scena sălii „Amza Pellea”, va avea loc premiera spectacolului „Aias. Eseu despre demență”, după „Aias” de Sofocle, scenariul dramatic Anca Măniuțiu și Mihai Măniuțiu, în regia lui Mihai Măniuțiu. 

Cu Claudiu Bleonț în rolul Generalissimului Aias, „Spectacolul ne propune o meditație asupra demenței iscate de ura oarbă, de mecanica războiului, de fascinația în fața violenței și a forței brute. Prin stilistica cinematică adoptată, susținută de muzică și de cinetica vibrantă a corpurilor robotizate, nucleul narativ este redus la esența lui, punând în evidență un paradox tulburător: grație unei clipe de demență sângeroasă, care îl dezonorează în fața tovarășilor săi de arme, Aias redescoperă dimensiunea sa umană, fragilă și muritoare.” ( Anca Măniuțiu).

Biletele s-au pus in vânzare la Agenția teatrală si online https://ebilet.tncms.ro/ebilet

  ♠ Cu o istorie de 167 de ani, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova este prezent în rândul marilor teatre ale lumii prin premiile şi distincţiile obţinute de-a lungul timpului pe toate meridianele lumii la importante festivaluri internaţionale din întreaga lume, între care amintim pe cele de la Edinburgh, Avignon, Holland Festival de la Amsterdam, Wiener Festwochen de la Viena, Theater Der Welt de la Munchen, Festivalul Shakespeare de la Tokyo, Israel Festival de la Jerusalem, Festivalul de Teatru al Americilor de la Montreal, cel al Artelor de la Melbourne, Festivalul Artelor Scenice de la Sao Paulo, Festivalul Convenţiei Teatrale Europene de la Stockholm, Lincoln Center Festival de la New York sau Festivalul Teatrul Naţiunilor de la Seul, marcând peste 150 de prezențe la festivaluri internaţionale în ultimii 27 de ani, cu un palmares de peste 50 de premii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Tineri din șase țări, invitați la dezbateri în Craiova – Centrul Regional de Voluntariat

Next Post

Cătălina Curceanu – prim-cercetător în fizică, fascinează lumea și „ridică” România

Related Posts
Verified by MonsterInsights