Tineri din șase țări, invitați la dezbateri în Craiova – Centrul Regional de Voluntariat

Schimb de idei, de experiență. 36 de de tineri din șase țări. Interculturalitate. Luptă împotriva discriminării și stereotipurilor. Asociația Centrul Regional de Voluntariat organizează în perioada 13 – 22 septembrie proiectul european de tineret ,,MARYA- Multicurality Awareness for Rural Youth Activation” în parteneriat cu asociații de tineret din cinci țări din Uniunea Europeană și din Europa de Sud-Est: Franța, Italia, Spania, Turcia și Georgia.

„La activitatea de schimb de tineret desfășurată în Craiova participă 36 de tineri cu vârsta între
18 și 30 ani, câte șase din fiecare țară. Aceștia dezbat pe parcursul celor nouă zile de activități subiecte complexe precum: valorile europene, interculturalitate, diversitate, egalitate de șanse și de gen, lupta împotriva discriminării și stereotipurilor, toleranță și cooperare, folosind metode de educație nonformală, jocuri, simulări, exerciții în aer liber”, spune Carmen Elena Tufagiu, președintele Centrului Regional de Voluntariat. 

Centrul Regional de Voluntariat este un organism non – guvernamental, non –profit și apolitic, fundamentat legal în martie 2010; rezultatul fructuos al inițiativei unui grup de membri al Asociației “Platforma Europeană pentru Dezvoltarea Tineretului” care au asigurat în proiectele acesteia managementul, mentoratul și suportul tehic necesar implementării activităților desfășurate.

Scopul principal al asociației este de a dezvolta programe care să sprijine paticiparea tinerilor în diferite forme de activități de voluntariat, să dezvolte solidaritatea, să promoveze cetățenia activă și înțelegerea reciprocă între tineri, să ajute tinerii voluntari să învețe noi competențe și limbi străine, să descopere alte culturi, prin activități locale și internaționale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Un premiu de Top – Andrei Nedelea, tânăr actor format la Universitatea din Craiova

Next Post

Deschiderea stagiunii la Teatrul Național din Craiova – spectacol, povești, talent

Related Posts
Verified by MonsterInsights