Facem curățenie națională într-o singura zi. Elevii și profesorii doljeni voluntari pentru schimbare

Haideți să facem curățenie pe toată Planeta într-o singura zi! 15 septembrie. România va organiza o „Zi de Curățenie Națională” pentru șasea oară, după cele cinci acțiuni de succes desfășurate începând cu anul 2010.

Let’s Do It, Romania! este cea mai mare mișcare socială din România – până acum, peste 1400000 de voluntari au participat la evenimentele Let’s po It, România! și au curățat 18000  de tone de deșeuri.

„Rugăm ca fiecare unitate școlară din județ să participe la întâlnirea dedicată proiectului, miercuri, 12.09.2018, la ora 11.00 în sala Amfiteatru din Inspectoratul Școlar Județean Dolj (ISJ) unde se vor expune detaliile tehnice specifice ediței din acest an”, au transmis reprezentanții ISJ Dolj. 

Cadrele didactice din unitățile școlare ale din Dolj sunt invitate să participe la acțiune

În fiecare localitate din județ vor fi echipe formate din autorități, cadre didactice și voluntari care se vor înscrie pe platforma https://letsdoitromania.ro/ pentru a Ii se elibera contract de voluntariat și a avea o evidență în timp real a numărului de voluntari participanți la curățenie.

De ce este imporant să participăm?

Agenţia Europeană a Mediului informează că, anual, 28.000 de români mor din cauza anumitor probleme cauzate de aerul poluat cum ar fi bronşitele, astmul sau bolile cardiovascule, iar aproximativ un milion de români suferă de afecţiuni respiratorii.

♦ Poluarea, după tabagism, reprezintă a doua cauză majoră de afecţiuni respiratorii, uneori puţin luată în calcul de către medicii de familie şi specialişti.

O pătrime din populația Pământului respiră aer extrem de poluat, arată statisticile adunate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Date de contact: iulian Tănase, Coordonator Județul Dolj
iulian.tanase@letsdoitromania.ro, Tel: 0723 042 565
Cătătalin Zamfir, Coordonator logistică Județul Dolj
dolj@letsdoitromania.ro, Tel. 0723 663 I 00

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Povestea familiei M – oglinda unei societăţi bolnave

Next Post

Început de an școlar „pe datorie”

Related Posts
Verified by MonsterInsights