Condiții mai bune pentru copiii internați la spitalul Filantropia Craiova

Clinica de Pediatrie a Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova a primit 25 de paturi noi pentru copii și însoțitorii lor. Acest lucru a fost posibil datorită campaniei McHappy Day din 2023, destinată strângerii de fonduri pentru spitalele de copii, sub sloganul „Susținem optimismul micilor pacienți din România”. Spitalul Filantropia este unul dintre cele șase spitale care au primit donații de la Fundația Ronald McDonald pentru Copii.

De-a lungul anilor, la Spitalul Filantropia Craiova au fost făcute numeroase investiții, pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor și confortul pacienților. Clinica de Pediatrie continuă să se dezvolte, oferind servicii medicale de înaltă calitate copiilor, într-un mediu modern și prietenos. Cabinetele medicale sunt echipate cu aparatură de ultimă generație, asigurând diagnosticări precise și tratamente eficiente. Recent, clinica a beneficiat de o donație generoasă din partea Fundației Ronald McDonald pentru Copii, care a permis înlocuirea a 25 de paturi vechi cu unele noi, moderne și confortabile. Această actualizare a jumătate din paturile existente în secție asigură un nivel sporit de siguranță și bunăstare pentru copii și părinții care îi însoțesc.

„Investițiile în Spitalul Filantropia sunt la ordinea zilei, iar această sponsorizare vine să completeze o necesitate reală. Am dotat secția de Pediatrie cu 25 de paturi noi. Mai exact, au fost schimbate jumătate din paturile existente în secție”, a declarat Liviu Radu, managerul Spitalului Clinic Municipal Filantropia din Craiova.

Importanța implicării comunității pentru susținerea spitalelor publice

De peste 26 de ani, Fundația pentru Copii Ronald McDonald a contribuit considerabil la modernizarea spitalelor din România, dar și la construirea unei relații mai bune medic – părinte – copil, prin intermediul campaniilor de informare și conștientizare pe care le-au derulat de-a lungul anilor.

Spitalul Filantropia din Craiova face parte din cele șase spitale în care noi am ajuns. Fundația pentru Copii Ronald McDonald este activă în România de 26 de ani, timp în care am oferit peste 110.000 de nopți de cazare părinților, am dotat cu peste 10 milioane de euro spitale și case și am ajutat peste 23.000 de părinți să stea alături de copiii lor. În ultimii trei ani, am devenit promotorii unei campanii numită <<Îngrijirea centrată pe familie>> pe care încercăm să o introducem în curricula de învățământ a studenților de la Facultatea de Medicină, dar și a personalului medical”, precizează Amalia Năstase, președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald.

„Susținem optimismul micilor pacienți”

Implicarea comunității și sprijinul oferit de ONG-uri și instituții private sunt fundamentale pentru susținerea spitalelor publice, în orice stat. Prin donații, voluntariat și implicare activă, fiecare persoană poate contribui la dezvoltarea unui sistem medical mai bun și mai eficient.

„Apreciem și ne bucură mult acest sprijin voluntar. Orice donație și sponsorizare primită la Spitalul Filantropia este utilizată la capacitate maximă. Avem nevoie de sprijin deoarece spitalul este o mică industrie de consum, prestând servicii medicale care implică un consum semnificativ de echipamente, materiale sanitare și medicamente. Fiecare donație este ca o gură de oxigen”, a declarat conf.univ.dr Lorena Dijmărescu, director medical al spitalului Filantropia Craiova. 

„Paturile sunt dotate cu stative pentru perfuzii, au apărători”

De cele mai multe ori, copiii internați în spital au nevoie de sprijinul fizic și moral al părinților. Prin urmare, pe lângă asigurarea confortului micuților, este esențial ca și părinții să beneficieze de condiții adecvate pentru a-i putea susține în recuperarea medicală. 

„Aceste paturi au fost foarte bine primite de către părinți, în special. Copiii au nevoie de supraveghere permanentă, iar aceste paturi dau posibilitatea mamelor să fie alături de ei. În plus, paturile sunt dotate cu stative pentru perfuzii, au apărători pentru că ne-am dorit ca micuții să fie în siguranță. Sunt convinsă că prin intermediul fundației, cu ajutorul Primăriei Craiova și conducerii spitalului vom merge pe un trend ascendent, iar în viitorul apropiat vom avea un spital modern de pediatrie, care este absolut necesar”, a spus prof. univ. dr. Ligia Stănescu, șefa secției de Pediatrie de la Spitalul Clinic Municipal „Filantropia”. 

Domarcons a donat bani pentru achiziționarea celor 25 de paturi

Aceste modernizări nu ar fi posibile fără ajutorul donatorilor privați, care vin în sprijinul ONG-urilor și contribuie direct la schimbare. Cele 25 de paturi pentru secția de Pediatrie a Spitalului Filantropia au fost achiziționate din banii donați de către societatea Domarcons, o companie românească din domeniul construcțiilor.

„Societatea Domarcons ne-a făcut o donație importantă cu ajutorul căreia noi am putut duce la îndeplinire obiectivul acestei campanii. Colaborarea dintre ONG-uri și donatorii privați este foarte importantă pentru că numai așa ne putem strânge bani pentru toate campaniile noastre. În plus, cu atât mai mare ne este mândria atunci când reușim să strângem bani de la donatorii din orașele în care dotăm spitalele”, a precizat Amalia Năstase, președinte Fundația pentru Copii Ronald McDonald.

Schimbarea este posibilă dacă punem mână de la mână, dacă ne implicăm și ajutăm atât cât putem pentru un viitor mai bun, așa cum declară și Nicoleta Burada, director executiv Domarcons:

„Ne-am dorit foarte mult să donăm, în special pentru Spitalul Filantropia, fiind unul dintre spitalele orașului nostru. Am simțit că această donație poate să facă o adevărată schimbare în sistemul sanitar. Dorim să ajutăm în continuare mai ales copiii, care sunt viitorul societății și au nevoie de susținere”. 
 
Primăria Municipiului Craiova a realizat investiții semnificative și a modernizat toate spitalele din oraș, demonstrând un angajament solid față de îmbunătățirea serviciilor de sănătate pentru comunitate. Aceste eforturi au dus la crearea unor condiții mai bune pentru pacienți și personalul medical, prin achiziționarea de echipamente moderne, renovarea infrastructurii și asigurarea unui mediu de lucru mai sigur și mai eficient. Cu toate acestea, pentru a menține și a depăși aceste standarde, implicarea comunității și donațiile sunt indispensabile. Fiecare contribuție, oricât de mică, ajută la crearea unui mediu de îngrijire mai bun, asigurând astfel un viitor mai sănătos pentru toți locuitorii orașului.
 
„Chiar dacă administrația locală și-a îndreptat mereu atenția către spitale și a investit în foarte mulți bani în unitățile medicale, constant, orice donație este de mare ajutor. Implicarea societății în dezvoltarea sistemului sanitar este foarte importantă. Cu siguranță astfel de gesturi pot să fie un exemplu și pentru alte societăți și ONG-uri. Mulțumim pentru faptul că am fost aleși pentru această donație”, a declarat Lucian Dindirică, viceprimarul Municipiului Craiova.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Vacanță fără griji: ce să mănânci când ai DIABET?

Next Post

Ce să NU nu îi spui copilului în perioada examenelor? Succesul CUVINTELOR

Related Posts
Verified by MonsterInsights