Cum să îi administrezi copilului vitamina D?

Vitamina D joacă un rol esențial în absorbția calciului din intestine, contribuind la dezvoltarea oaselor și a dinților. Pe lângă acestea, cercetările recente au subliniat importanța vitaminei D în reglarea și susținerea sistemului imunitar, ajutând la combaterea virusurilor și bacteriilor. La Clinica Priority Medical din Craiova, în această perioadă, copiii pot beneficia de o 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐥𝐭𝐚ț𝐢𝐞 𝐆𝐑𝐀𝐓𝐔𝐈𝐓Ă 𝐝𝐞 𝐞𝐧𝐝𝐨𝐜𝐫𝐢𝐧𝐨𝐩𝐞𝐝𝐢𝐚𝐭𝐫𝐢𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐜𝐮𝐦 ș𝐢 𝐝𝐞 𝐨 𝐝𝐨𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭ă 𝐝𝐞 𝐯𝐢𝐭𝐚𝐦𝐢𝐧𝐚 𝐃 𝐝𝐢𝐧 𝐬â𝐧𝐠𝐞. 

Vitamina D este un nutrient esențial pentru sănătatea oaselor, dar și pentru funcționarea optimă a sistemului imunitar. Pentru copii, asigurarea unui nivel adecvat de vitamina D este crucială pentru o dezvoltare armonioasă și pentru protecția împotriva infecțiilor.

„Vitamina D este esențială pentru sănătatea și imunitatea copilului, mai ales în sezonul rece. Dacă suspectezi un deficit, este vital să discuți cu medicul și să iei măsurile adecvate pentru a asigura sănătatea optimă a micuțului tău”, explică dr. Alexandra Buzatu-Lang, medic specialist endocrinolog, medic primar medicină de laborator la Clinica Priority Medical din Craiova. 

Înainte de a lua orice decizie legată de administrarea unui supliment de vitamina D, este esențial să consulți un medic specialist în endocrinopediatrie, pediatru sau medic de familie. Aceșta pot recomanda un test de sânge pentru a determina nivelul actual de vitamina D al copilului. Dacă decideți împreună cu medicul că un supliment este necesar, acesta va putea să recomande doza adecvată.

„Cel mai obișnuit test solicitat pentru măsurarea nivelului de vitamina D este 25-hidroxi vitamina D (25(OH)D). Acesta este un test de sânge care măsoară cantitatea totală de vitamina D din organism, incluzând vitamina D provenită atât din alimente, cât și din expunerea la soare. La Clinica Priority Medical efectuăm astfel de analize în cadrul laboratorului de analize medical dotat cu aparatură modernă. Dacă testele indică un nivel scăzut de vitamina D, se recomanda suplimente pentru a crește nivelul acesteia”, declară dr. Alexandra Buzatu-Lang.

Semne că micuțului tău i-ar putea lipsi vitamina D

  • Imunitate scăzută: Dacă observi că micuțul tău se îmbolnăvește frecvent, acesta ar putea fi un semn al unui deficit de vitamina D.
  • Oboseală și letargie: Lipsa de energie și oboseala pot fi, de asemenea, indicii ale nivelurilor scăzute de vitamina D.
  • Durere sau slăbiciune musculară: Aceste simptome, în special dacă sunt persistente, ar putea sugera un deficit.
  • Fracturi sau oase fragile: Vitamina D este crucială pentru sănătatea oaselor. Dacă copilul tău are frecvent fracturi sau are oase fragile, acesta ar putea fi un semn al unei deficiențe.
  • Stare de spirit fluctuantă: Deficitul de vitamina D a fost legat de modificări ale dispoziției, inclusiv de simptome depresive.

📍Programează acum o consultație la clinica Priority Medical din Craiova!

👥️𝐂𝐎𝐍𝐓𝐀𝐂𝐓: _____________________
📍𝐀𝐝𝐫𝐞𝐬𝐚: 𝐒𝐭𝐫. 𝐏𝐚𝐧𝐝𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫, 𝐧𝐫. 𝟑𝟑𝐀 (𝐜𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞𝐫 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐚 𝐑𝐨𝐬𝐢𝐞)
📞𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦ă𝐫𝐢: 𝟎𝟕𝟖𝟓.𝟖𝟔𝟕.𝟒𝟓𝟎
📑𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦: 𝐋𝐮𝐧𝐢 – 𝐕𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢: 𝟕.𝟑𝟎 – 𝟏𝟖.𝟑𝟎
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Cercetarea științifică  în Universitatea din Craiova – o provocare pentru tineri

Next Post

Menopauza. „Mă îngraș chiar dacă țin dietă”. De ce se întâmplă asta?

Related Posts
Verified by MonsterInsights