PREVENT, proiect de voluntariat lansat la UCV cu sprijinul OMV Petrom

Asociația pentru Educație Sud Vest Oltenia EDUCOL, echipa de voluntari OMV Petrom împreună cu echipa voluntarilor de la Universitatea din Craiova și Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova vă invită la conferinţa de lansare a proiectului de voluntariat PREVENT, care se va desfăşura la sala C124, clădirea centrală a Universității din Craiova vineri, 21.10.2022, ora 10:00.

Proiectul de voluntariat este sponsorizat de OMV Petrom, fiind declarat câștigător în cadrul competiției interne Campionatul de Voluntariat, ediția 2022, are un buget de 6000 euro și își propune extinderea rețelei existente în regiunea SV Oltenia cu încă 2 senzori, unul de măsurare a radiației ionizante și unul pentru radon. Scopul proiectului este de a monitoriza nivelul radonului și radiației ionizante în municipiul Craiova, de a îmbunătăți competențele profesionale și transversale (anatomie, detecție de radiatie ionizantă, mod de actiune în condiții de accident nuclear sau utilizare de arme nucleare, comunicare, spirit de echipă, competențe digitale) ale studenților prin educatie inversată și de a conștientiza populația despre importanța prevenției pentru sănătate.

Echipa de implementare a proiectului este alcătuită din 5 voluntari OMV, 6 studenți, 3 cadre didactice ale Universității din Craiova, 1 persoană de la Asociația pentru Educație Sud Vest Oltenia (EDUCOL), 5 inspectori școlari din învățământul preuniversitar, 4 cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie, 2 voluntari de la firmele Hoya și Essilor.

În cadrul acestui proiect sunt preconizate următoarele rezultate:

R1. O rețea independentă de senzori de particule completata cu 2 senzori mobili (unul de radon si unul de radiatie ionizanta). Bazele retelei au fost puse in cadrul proiectelor Clear Air Craiova si Clear Air Oltenia (sponsorizate de OMV Petrom in 2020 si 2021)

R2. Doua training-uri pentru studenti: 1. despre modul in care trebuie actionat in caz de accident nuclear sau folosire de armament nuclear si 2. despre efectele radonului din casele noastre asupra sanatatii noastre

R3. O campanie de conștientizare în doua etape pentru studenți si elevi despre importanta preventiei pentru starea de sănătate

R4. Un screening la nivelul UCv si unul in 2 scoli defavorizate din Craiova

R5. Un training experimental (flipped education) pentru studentii de la Fizica si cei de la Medicina pe mulajul 3D si cu ochelarii VR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Festivalul Toamnei la Grădinița „Petrache Poenaru”. Lecții de antreprenoriat și bucurie

Next Post

Ce tratamente de remodelare corporală să alegi? Sfatul specialistului

Related Posts
Verified by MonsterInsights