„Sunt femeie și am grijă de mine”, campanie de consultații ginecologice gratuite, derulată de spitalul MaDonna Maria Craiova

Spitalul MaDonna Maria, singurul spital privat de obstetrică-ginecologie din Oltenia, acreditat și clasificat de Ministerul Sănătății, oferă un MĂRȚIȘOR SĂNĂTOS – CONTROL GINECOLOGIC GRATUIT. Martie este luna femeii, o lună care ne aduce aminte de frumos, culoare, revenire la viață. Femeia frumoasă și puternică este femeia SĂNĂTOASĂ. Un CONTROL GINECOLOGIC DE PREVENȚIE SALVEAZĂ VIEȚI. În luna martie poartă un MĂRȚIȘOR SĂNĂTOS, programează o vizită la medic! Nu costă! Nu doare!

Suntem pe primul loc în Europa în ceea ce privește mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin. O dată la două ore, o româncă este diagnosticată cu cancer de col uterin și aproape 2.000 pierd anual lupta cu această boală. România se situează pe primul loc în Europa la incidența cancerului de col uterin. Spre deosebire de alte tipuri de cancer cancerul de col uterin depistat în stadii incipiente, este curabil, tratabil. O consultație ginecologică efectuată la timp îți poate salva viața. Pentru a veni în sprijinul femeilor, echipa spitalului MaDonna Maria oferă consultație ginecologică gratuită și recoltare de analize specifice. Tot ce trebuie să facă este să sune pentru o programare și să se prezinte la biroul de internări cu buletinul.

„Campania se desfășoară pe întreaga lună martie și ne dorim să cooptăm cât mai multe femei sau cât mai multe mămici care să aibă curajul să se prezinte la ginecolog. Cele mai multe dintre noi uităm cât de important este un control de rutină și avem tendința de a merge la medic doar atunci când realmente există o problemă. Ne dorim să punem punct acestei mentalități și astfel am decis să alocăm cadre medicale specializate care să ofere consultații ginecologice gratuite și recoltare de analize specifice pentru depistarea infecțiilor vaginale precoce”, spune Alexandra Preda, managerul spitalului MaDonna Maria Craiova.

VIDEO

„Este important să mergem la medicul ginecolog cel puțin o dată pe an”

Cu siguranță te-ai confruntat măcar o dată cu disconfort vaginal, dar a trecut de la sine și nu ți-a ridicat prea multe semne de întrebare. Află că simptome precum pruritul genital, durerile în zona pelvină sau secrețiile vaginale abundente pot indica prezența unei infecții vaginale, ce necesită întotdeauna tratament specializat. Infecțiile vaginale nu trec de la sine niciodată și netratate, pot avea consecințe grave.

„Este foarte important să mergem la medicul ginecolog de fiecare dată când avem un dubiu în ceea ce privește sănătatea ginecologică, pentru că fiecare secreție poate să fie modificată în felul ei, pornind de la banală candida până la vaginitele bacteriene, vaginoza cu garnerera, bolile cu transmitere sexuală. Este important să mergem la medicul ginecolog cel puțin o dată pe an. Toate femeile care și-au început viața sexuală ar trebui să își facă, periodic, un consult de rutină însoțit de testul Babeș Papanicolau pentru a depista și a putea trata din timp leziunile de la nivelul colului uterin. Cancerul de col uterin are o frecvență foarte mare în Europa și în țara noastră în rândul mortalității feminine. Vaginitele netratate în timp util se pot croniciza și efectele lor în organism pot fi negative, ducând de la leziuni la nivelul colului uterin, la infertilitate, la boli inflamatorii pelvine”, atrage atenția dr. Cristina David, medic specialist obstetrică-ginecologie.

Prin campania „Sunt femeie și am grijă de mine” spitalul Madona Maria își dorește să doboare mai multe mituri. Unul dintre ele este dat de efectele negative ale automedicație. Medicii întâlnesc tot mai frecvent situații în care pacientele preferă să își administreze un tratament prescris pentru o colegă, pentru o prietenă sau recomandat de farmacist, în loc să se prezinte pentru o consultație la medicul specialist și să urmeze tratamentul specific problemei sale.

„Este cazul să încetăm cu acest mod de a face lucrurile, pentru că fiecare suntem unice în felul nostru și până la urmă, un tratament necorespunzător, poate să ducă la foarte multe probleme ulterioare, la infecții multiple, recidive, o slăbire a organismului, o scădere a calității vieții noastre. Campania noastră se adresează tuturor femeilor pentru că ne dorim să celebrăm femeia în toate formele ei și la toate vârstele ei,  fie că e vorba de o soție, de o mamă, de o fiică, de o cumnată. Tot ce înseamnă grija pentru propria ta persoană se transpune și în grija față de ceilalți. De cele mai multe ori, femeile după ce aduc pe lume un copil își schimbă prioritățile și uită de propria lor persoană, decid să ofere tot timpul și tot suportul lor noului membru al familiei. Totuși, este bine să nu uităm că dacă o mamă este sănătoasă, atunci va aduce bucurie și fericire tuturor celor din jur, inclusiv copilului ei”, susține Alexandra Preda, managerul spitalului MaDonna Maria Craiova.

Campania „Sunt femeie și am grijă de mine” vizează și partea de educare, conștientizare și informare a femeilor.  Nu este singura campanie la care spitalul Madona Maria a luat parte. În anul 2014 spitalul a făcut parte dintr-un conglomerat de clinici la nivel național care prin Societatea Română de Obstetrică Ginecologie și Ultrasonografie au oferit o lună de zile consultații gratuite pentru a ajutorul depistării la timp a infecțiilor ginecologice.

Programează-te ACUM!
📞 0734 419 989 / 0351 442 574
_____________________________________________
📍 str. Constantin Brîncuşi nr. 8, Craiova, Dolj
📧 info@maternitateamadonna.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Cruce Roșie Dolj – campanie de donații pentru refugiații ucrainieni. Cum poți să ajuți

Next Post

Când durerea în piept semnalează un INFARCT MIOCARDIC

Related Posts
Verified by MonsterInsights