10 ani. Maternitatea Madonna Maria și povestea primului copil născut aici

10 ani. Un deceniu de emoție, fericire, profesionalism, pregătire continuă, investiții, familii fericite, medicină practicată la cele mai înalte standarde. Maternitatea MaDonna Maria este o unitate medicală a performanțelor, a premierelor și singurul spital privat de obstetrică-ginecologie, din Sud-Vestul țării clasificat și acreditat de Ministerul Sănătății și Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS). Un spital care nu arată și nu miroase a unitate medicală. Un spital unde te simți în siguranță. Nu mai puțin de 50 de cadre medicale se asigură că fiecare gravidă și bebelușul  său au tot confortul. Și așa cum spune Cătălina, primul copil născut aici, este: „mai multe o casă, o familie, decât un spital”.

Cătălina Barbărasă are aceeași vârstă cu spitalul MaDonna Maria. Este primul copil care s-a născut aici. O fetiță sănătoasă, veselă, deșteaptă, plină de curaj, căreia îi place să cânte și să danseze. Marinela Barbărasă, mama Cătălinei, a fost prima femeie care a ales să își aducă copilul pe lume la MaDonna Maria.

Cătălina Barbărasă
                                                           Cătălina Barbărasă

„Îmi aduc aminte cu mari emoții și acum simt acele sentimente puternice. Am fost înconjurată de o echipă medicală extraordinară. Mi-am dorit foarte mult copilul, sarcina a venit la vârsta de 40 de ani și am reușit să îmi țin copilul în brațe datorită doamnei doctor Leontina Șurtea”, povestește Marinela.

Întreaga echipă medicală își aduce aminte de nașterea Cătălinei și emoțiile începutului. Promotorul activității medicale de la MaDonna și omul care a dat viață acestui spital care scrie istorie în medicina din S-V Olteniei este dr. Leontina Șurtea, director medical, medic primar, doctor în științe medicale, Diplomat al Facultății de Medicină și Farmacie din Elveția, Geneva. Dr. Leontina Șurtea vorbește cu dragoste despre tot ce se întâmplă la MaDonna Maria și spune că toate acreditările și recunoașterile obținute de acest spital atestă calitatea serviciilor medicale și grijă față de mame și bebeluși. Și-a dorit să le ofere femeilor din Oltenia un loc unde să nu se teamă de nimic, să se bucure de cel mai frumos moment din viața lor și a reușit.

„Sunt 10 ani de realizări. 10 ani în care mii de copii au venit pe lume în sălile noastre de nașteri. Primul copil, Cătălina, a rămas în inima noastră. A fost o realizare extraordinară pentru noi, pentru că atunci ne deschideam porțile pentru prima dată. Familia aștepta de foarte mult timp un copilaș și a fost o mare bucurie să contribuim la fericirea lor. Cătălina este o fetiță foarte reușită, venită pe lume cu nota 10”, spune dr. Leontina Șurtea, director medical, medic primar, doctor în științe medicale.

Echipa MaDonna Maria a fost mereu deschizătoare de drumuri, a ridicat standardele, le-a arătat pacientelor din Oltenia că pot să beneficiez, și aici, de servicii medicale și condiții spitalicești ca în Occident. Profesionalismul echipei medicale este dublat de aparatura de ultimă generație. Investiția în tehnologie de vârf a fost mereu o prioritate pentru conducerea unității medicale, iar rezultatele vorbesc de la sine. În cei 10 ani de la deschidere, procentajul de transfer de la spitalul MaDonna Maria către oricare altă instituție spitalicească a fost sub 0,08%. Compartimentul de Neonatologie al Spitalului MaDonna Maria este dotat cu toată aparatura necesară pentru îngrijirea micuților, iar spitalul are Unitate de Transfuzie Sanguină proprie.

„Ne-am străduit să fim alături de fiecare familie care ni s-a adresat cu încredere. Nu în ultimul rând, strădania noastră s-a îndreptat către aparatura medicală de ultimă generație. De asemenea, a fost o perioadă în care echipa noastră medicală a beneficiat de multiple cursuri de supraspecializare, de informări, progrese, conferințe. Cei 10 ani au reprezentat pentru noi o muncă de constituire a echipei medicale. Acum, suntem o familie și ne ajutăm reciproc pentru a realiza obiectivul pe care ni l-am propus încă de la început: un nou concep de servicii medicale. Gravidele au nevoie de o atenție specială, de o bună supraveghere, de înțelegere deplină a situației lor, de aceea echipa MaDonna Maria a încercat să răspundă tuturor cerințelor pe care le poate avea o gravidă”, adaugă dr. Leontina Șurtea.

See Also

În spatele fericirii aduse în fiecare familie, există 10 ani de muncă. Cu multă muncă, dăruire și responsabilitate Alexandra Preda, managerul MaDonna Maria, reușește să facă față tuturor provocărilor și să ofere pacientelor cele mai bune condiții, un spital unde să meargă cu încredere și unde să fie înconjurate de cele mai frumoase și constructive emoții. Alexandra își aduce aminte cu emoție, de primul copil născut la MaDonna Maria.

„Cred că sunt 3.652 de zile, undeva în jur de 87.000 de ore în care cu toții am fost cu gândul și cu sufletul aici. Ne amintim cu mare emoție de primul nostru copil născut aici, și spun primul nostru copil pentru că este ca și cum ar fi fost copilul nostru al tuturor. Este o domnișoară splendidă care iată a ajuns la 10 ani, a crescut foarte frumos. S-a născut în maternitatea noastră cu nota 10 după o sarcină obținută cu foarte mare greutate, dar ne bucurăm să o revedem și acest lucru se întâmplă cam odată la 2 ani  aproximativ când o revedem și pe mămica ei. Acum pur și simplu ne-a lăsat fără cuvinte pe toți văzând-o cât este de mare, cât este de frumoasă, cât este de stăpână pe ea, de sigură pe ceea ce vrea să facă mai departe în drumul ei în viață”, spune cu emoție Alexandra Preda.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top