Alexandra Preda, tânăra care face performanță în sistemul medical

Poți obține în viață tot ce vrei dacă ajuți suficient de mulți oameni să obțină ce vor.  Alexandra Preda ajută în fiecare zi un copil să ajungă fericit pe lume, iar bucuria părinților să fie deplină. Este tânăra frumoasă și plină de energie, din spatele unui brand de succes în lumea medicală. De mai bine de 10 ani este managerul Spitalului MaDonna Maria, din Craiova, prima maternitate privată deschisă în Oltenia și, totodată, singurul spital privat de obstetrică-ginecologie din sud-vestul țării, clasificat și acreditat de Ministerul Sănătății și de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate. Pentru Alexandra nu există nu se poate. Cu multă muncă, dăruire și responsabilitate reușește să facă față tuturor provocărilor și să ofere pacientelor cele mai bune condiții, un spital unde să meargă cu încredere și unde să fie înconjurate de cele mai frumoase și constructive emoții. 

De curând, performanțele tinerei managere au fost recunoscute și peste granițe, în cadrul galei I Success, organizată în Dubai, unde Alexandra a primul trofeul Best Maternity Care Hospital. 

Premiul este rezultatul unei munci în echipă spune Alexandra, car și rezultatul unei tinere ambițioase și muncitoare, care nu a încetat să creadă în visul ei: acela de a reuși să ofere în Oltenia servicii medicale, ca în Occident.  Te-ai născut să fii un învingător dar pentru asta, trebuie să plănuiești să câștigi, să te pregătești să câștigi și să te aștepți să câștigi. Este ceea ce ne învață povestea de succes a Alexandrei.

Premiul primit în Dubai a fost ca un vis devenit realitate, pentru fiecare dintre noi, iar pentru mine, o imensa onoare sa-l primesc. Toata munca depusă de echipa MaDonna Maria a fost astfel recunoscută la nivel internațional, iar asta nu poate decât să ne bucure. E un liant ce se creează într-o echipă care deja funcționează de aproape 10 ani, e o legătură invizibilă între toți membrii echipei noastre, dar în același timp indistructibilă. A fost o onoare să reprezint numele Spitalului MaDonna Maria în astfel de medii. Cu toții ne dorim să nu ne plafonăm și să atingem culmi din ce în ce mai înalte, să avem cu ce să ne mândrim în fiecare an și să reușim să aducem zâmbetul pe buze multor paciente”, spune Alexandra.

MaDonna Maria este emoție și înseamnă fiecare femeie ce a ales să treacă pragul acestui spital, fiecare trăire și bucurie a fiecărei familii, primul țipat al fiecărui nou-născut, țipătul victoriei spre viață. În același timp, MaDonna Maria înseamnă și toți oamenii care lucrează zi și noapte, pentru a oferi cele mai bune condiții și servicii medicale: medicii, asistente, infirmiere, personalul non-medical, dar și toți medicii colaboratori fără de care nu s-ar fi putut face performanță. Când medicina este practicată din suflet și pacientul simte, iar relația medic-pacient devine una prietenească, complianța la tratament și confortul cresc. Femeile au nevoie pe timpul sarcinii de grijă, atenție, înțelegere, iar echipa MaDonna Maria le oferă tot suportul de care au nevoie. Așa se face că sunt mămici care au ales să nască și de 4 ori aici.

MaDonna Maria înseamnă și Alexandra Preda, un adevărat lider, care în cei 10 ani de existență a spitalului a știut cum să aducă lângă ea cei mai buni oameni, dar și cum să îi motiveze și să le arate recunoștința pentru tot ce fac. Dar nimic nu se obține fără multă muncă, iar în spatele succesului se află mereu dorința de a reuși și curajul de a nu renunța și multă stăruință.

„Atunci când îți dorești cu adevărat ceva, Universul lucrează pentru a-ti îndeplini visul. Pare utopic, dar e realitatea. Tot ce trebuie să facem este să ne dorim cu adevărat, să muncim pentru asta cu toată ființa noastră , dar mai presus să fim cu adevărat convinși că merităm tot ce e mai bun și, tot ce e mai bun își va găsi calea spre noi”, spune managera MaDonna Maria.

VIDEO

Empatică și mereu atentă la ceilalți, Alexandra Preda nu stă deloc pe gânduri când vine vorba despre fericirea pacientelor și a familiilor lor. Mai mult, se pune în locul fiecărei mămici care alege MaDonna Maria și acționează ca și cum ar fi ea cea care se află în pielea pacientelor. Crede cu tărie că omul sfințește locul, tocmai de aceea s-a implicat de la început sută la sută pentru ca Spitalul MaDonna Maria de astăzi să fie un brand, în care interesul pacientelor să primeze: femeile care calcă pragul să se simtă în siguranță, să fie bine îngrijite, să poată trăi minunea aducerii pe lume a unui copil în condiții de top.

În ultimul deceniu, personalul MaDonna Maria s-a tot îmbogățit cu noi și noi nume de medici profesioniști, dar și cu aparatură de ultimă generație, folosită în premieră în această parte a țării. Mai mult decât atât, tot o premieră pentru sud-vestul României este și că spitalul are unitate de transfuzie proprie, cu alte cuvinte nu trebuie să apeleze la un serviciu extern pentru furnizarea de sânge, plasmă și alte produse sanguine.

„Este un domeniu extrem de sensibil, mereu trebuie să fii dispus la sacrificii și să fii efectiv în stare de alertă 24/24, la dispoziția echipei și a pacienților. Un manager bun este un om care recunoaște problemele și care nu se sfiește să ia măsuri imediate”, mărturisește Alexandra.

Alexandra a învățat că în managementul unui spital trebuie să fii mereu cu un pas în față problemelor, să le previi. Niciodată nu a făcut rabat de la achiziționarea tuturor echipamentelor sanitare, medicamentelor de care era nevoie. Spune că și un medicament comandat la timp din depozitele din afara țării poate să schimbe destine. Responsabilitatea pe care o poartă pe umeri vine însă la pachet cu și mai multă dorință de a face bine, dar și cu mulțumirea cazurilor rezolvate cu succes.

„Este nevoie de multă anduranță, îndârjire, consecvență, echilibru și convingeri pozitive sunt cele ce mă motivează în activitatea mea zilnică”.

Suntem convinși că vă întrebați care este secretul succesului Alexandrei. Se spune că lumea face loc persoanei care știe exact unde merge, iar Alexandra știe și mai mult decât atât se bucură de drumul spre succes și de fiecare trofeu câștigat.

„Nu există un singur ingredient, însă cu siguranță este vorba despre multă ambiție, muncă și îndârjire. Trebuie să creadă în visul lor și să și-l urmeze necontenit. Să-și asculte cu adevărat sufletul, să se asculte pe sine și să facă totul cu bucurie. Oricât ar părea de greu sau de complicat uneori, doar în astfel de medii în care ești provocat, te poți și dezvoltă. Altfel, mereu am fi la fel, aceiași, cu toții, și nu ne dorim asta. Ne dorim mereu să fim mai buni, mai înțelepți, mai profesioniști, mai iertători, mai iubitori”, conchide Alexandra. 

 

Total
35
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Marta Ciobanu, singura elevă din Dolj cu media 10 la BAC

Next Post

Universitatea din Craiova intră în Consorțiul UNIVERSITARIA

Related Posts