SINDICATUL MEDICILOR: ANGAJATORUL trebuie să suporte COSTURILE TESTĂRII personalului medical COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, miercuri seară, că a fost definitivat ordinul care va impune testarea periodică a personalului medical nevaccinat, dar şi obligativitatea plăţii testelor.

Reprezentanții Sindicatului Promedica, USMR Alianța Medicilor și Federația Hipocrat solicită revenirea asupra acestei decizii care încalcă drepturile salariaților din sistemul medical. Medicii spun că potrivit legii securităţii şi sănătăţii în muncă nr.319 din 14 iulie 2006, art.7 (6): ,,Măsurile privind securitatea, sănătatea şi igiena în muncă nu trebuie să comporte în nicio situaţie obligaţii financiare pentru lucrători”.

„Așadar testarea personalului medical privind COVID-19 sau alte afecțiuni precum HIV, hepatită etc. se poate face, dar costurile sunt suportate de angajator. Nu ne opunem ideei de a testa personalul medical, ci manierei abuzive și incorecte, prin care Ministerul Sănătății și Guvernul înțeleg să facă acest lucru. Să nu scăpăm din vedere faptul că în perioada de vârf a pandemiei, cadrele medicale era testate sporadic”, au declarat reprezentanții sindicatului Promedica. 

Există reacții ale cadrelor medicale decise să acționeze în instanță pentru această situație.

„În acest momente, considerăm că ceea ce poate ajuta este comunicarea eficientă, colaborarea, deschiderea autorităților către personalul medical și nu încălcarea drepturilor. Respectul și recunoștința pentru „eroii în halate albe” și „oamenii din linia 1” declarate public, sunt încălcate prin impunerea suportării unor costuri ce nu ar trebui să fie suportate de cadrele medicale, ci de statul care vrea să își protejeze cetățenii”, atrag atenția cadrele medicale. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Rezultate BAC Dolj. Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu”, locul I la promovabilitate

Next Post

Marta Ciobanu, singura elevă din Dolj cu media 10 la BAC

Related Posts