SCJU Craiova achiziționează aparatură de ultimă generație pentru UPU și ATI

Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova a obținut o a treia finanțare din fonduri europene, în ultimul an, în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM), Axa Prioritara 9. Astfel, prin proiectul  „Creșterea capacității de diagnostic și tratament a pacienților infectați cu virusul SARS COV2, în cadrul SCJUC”, în valoare de 13.397.076,12 lei (peste 2,7 milioane Euro), vor fi achiziționate echipamente  medicale de ultimă generație, necesare depășirii crizei cauzate de pandemia Covid 19.

Principalii beneficiari ai echipamentelor medicale sunt Unitatea de Primiri Urgente (UPU) și secția ATI, inclusiv compartimentul ATI al secției de Chirurgie Cardiovasculară.

Terapia intensivă este ultima linie în lupta împotriva Covid 19, iar echipamentele medicale specifice ATI sunt o resursă critică și din păcate redusă în lupta cu această pandemie.

SCJU Craiova are în structura 65 de paturi ATI, dintre care 24 pentru pacienți infectati COVID, 28 pentru pacienti NON COVID, restul fiind paturi postoperatorii alocate sălilor de operații. SCJU Craiova este principalul spital din Oltenia către care sunt direcționate de către spitalele din regiune toate cazurile grave, depășite din punct de vedere al resurselor umane și materiale. Atragerea fondurilor europene reprezinta o oportunitate pentru dotarea atât a UPU și ATI cu echipamente de ultimă generație necesare asigurării îngrijirilor de terapie intensivă.

See Also

În cadrul proiectului vor fi achiziționate 43 tipuri de echipamente medicale, dintre care menționăm: 6 paturi TI copii, 26 paturi TI adulți, un pat pentru pacient bariatric, 9 ventilatoare moduri multiple ventilatie (inclusiv CPAP, adult, copil/neonatatal, cu nebulizatoare si umidificator), 4 ventilatoare transport moduri multiple ventilatie, 21 monitoare funcții vitale, 7 defibrilatoare bifazice cu posibilitate defibrilare automată externă și defibrilare manuală, 6 electrocardiografe portabile.

O parte din echipamentele achizitionate va înlocui aparatura veche chiar si de 50 de ani. De asemenea, vor fi asigurate suplimentar echipamente medicale care vor crește capacitatea de tratare și gestionare a crizei COVID-19 în timp util și eficient.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top