Condamnați să nu ne facem bine. Alt incendiu în spital provocat de un pacient de la Psihiatrie

Istoria și problemele se repetă parcă la nesfârșit în sistemul medical. În urmă cu aproximativ o lună un incendiu provocat de un pacient a avut la la Clinica de Psihiatrie din Craiova. Astăzi un alt incendiu avut loc  la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență din Slatina. Incendiul a fost provocat tot de un pacient care se afla în izolatorul secției, situat la parterul clădirii. Este vorba despre un bărbat de aproximativ 40 de ani, agresiv, care avea asupra lui o brichetă. Camera care a luat foc era antifonată cu burete.

Aproximativ 100 de forte de ordine din mai multe județe au fost alertate. A fost activat planul rosu de intervenție. A fost suplimentat numărul autospecialelor. Pompierii din Olt au primit sprijin și din partea colegilor din Dolj, Teleorman și Vâlcea.

36 de pacienți erau internați în secția de Psihiatrie. Cu toții au fost evacuați. 6 pacienți intoxicați cu fum au fost transportați în stare conștientă, la UPU slatina. Printre ei este vorba si despre pacientul care a provocat incendiul. 14 cadre medicale au fost evacuate. O infirmieră a fost asistată la fața locului, dar a refuzat transportul la spital.

 Opt pacienți au fost transportați la UPU Slatina, opt la fosta secție de psihiatrie din Slatina, 16 au fost duși la Spitalul de Psihiatrie Schitu, iar patru persoane au fost externate. Izolatorul în care a izbucnit incendiul a fost afectat în proporție mare.  Pompierii au fost sesizați la ora 11:30, au intrat în alertă și intervenit de urgență.

See Also

Oamenii legii au deschis o anchetă pentru a stabili cauza producerii incendiului.  În urma incendiului produs astăzi la Secția de Psihiatrie  a Spitalului Județean Slatina, a fost deschisă o linie telefonică unde pot suna rudele și aparținătorii pacienților, pentru a se interesa de starea acestora și locul unde au fost relocați.

Ministerul Sănătății a fost informat despre incendiul produs în Spitalul Județean de Urgență Slatina. Monica Althamer, secretar de stat în Ministerul Sănătății a ajuns la secția de Psihiatrie pentru a evalua situația și a discuta cu autoritățile locale privind transferul pacienților.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
1
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top