Radiografia de Sinusuri Maxilare și Antero – Frontale (SAF),  în Centrele Radiologie Dentară și Imagistică MaxxDent

Radiografia reprezintă o examinare imagistică medicală foarte importantă în diagnosticarea multor afecțiuni. Aceasta devine o investigație medicală sigură  atunci când este efectuată de către asistenți medicali radiologie specializați, așa cum regăsim în Centrele de Radiologie Dentară și Imagistică MaxxDent din Craiova.

Ce este radiografia de sinusuri antero – frontale si maxilare și când se recomandă?

Diagnosticarea afecțiunilor, corectă și rapidă,  de la nivelul sinusurilor, atât maxilare cât și antero-frontale, se face prin intermediul radiografiilor. Acestea sunt efectuate la recomandarea medicului specialist stomatolog sau a medicului specialist OtoRinoLaringologie (O.R.L.), în Centrele de Imagistică și Radiologie MaxxDent, atât pentru sinusurile maxilare cât și pentru sinusurile antero-frontale.

Radiografia pentru sinusuri maxilare. Este recomandată în vederea identificării situației sinusurilor față de dinții sinusali. Este utilă în patologia sinusală sau în cazul pătrunderii unor corpuri străine.

  • Radiografia Sinusurilor Antero-Frontale (SAF). Explorarea radiologică a sinusurilor feţei, mastoidelor şi a stâncilor temporale oferă informații despre relațiile asupra pneumatizării, configuraţiei şi întinderii cavităţilor, dar şi asupra proceselor patologice care se ,,citesc” radiologic prin modificarea transparenţei, conţinutului cavităţii sinusale sau conturului lor osos. Se efectuează cu ajutorul brațului cefalometric cu o poziționare specială a pacientului. Acest tip de radiografie este folosită pentru decelarea unor procese inflamatorii, infecțioase (sinuzită maxilară odontogenă), tumorale la nivelul sinusurilor.

EXAMENUL RADIOIMAGISTIC ÎN OtoRinoLaringologie – O.R.L

  • Medic Specialist O.R.L.: „Spre exemplu sinuzita nu este uşor de diagnosticat, în oricare dintre formele ei, putând fi confundată cu alte afecţiuni. Diagnosticul diferenţiat este dificil, iar radiologia intervine pentru a face lumină în cazurile dificile şi pentru a întări siguranţa medicului în cazuri ce par a fi uneori simple”!

Asistent medical radiologie, specialist MaxxDent: „Calitatea înaltă a investigaţiilor radiologice poate determina diagnosticarea facilă a oricărei afecțiuni încă din stadiu incipient, cu minimizarea riscurilor asociate acestei afecţiuni. Pentru susținerea diagnosticului sunt necesare investigații suplimentare radiologice cum ar fi:

  •    Examenul radiologic al dinţilor posibil implicaţi, care ar fi  putea fi sursa infecţiei;
  •    Radiografie sinusuri maxilare;
  •    Radiografie sinusuri antero-frontale;
  • Tomografie maxilara si sinus maxilar ”. 

Radiografiile efectuate în Centrele de Radiologie Dentară și Imagistică MaxxDent sunt doar radiografii digitale, astfel medicii specialiști pot avea la dispoziție radiografia în format digital, procedură ce oferă o imagine mult mai concludentă decât cea oferită de radiografiile clasice.

Un alt avantaj important al radiografiilor digitale este doza mult mai mică de radiații. Doza medie de radiație, pentru o radiografie a capului este de 0,2 mSv pentru aparatura clasică, cu film radiologic și 0,04 mSv pentru aparatura digitală aflată în dotarea Centrelor de Radiologie Dentară și Imagistică MaxxDent.

Radiografiile și tomografiile efectuate în Centrele Radiologie Dentară și Imagistică MaxxDent sunt interpretate doar de către medicul specialist.

Radiografiile Sinusurilor Antero-Frontale (SAF) se pot efectua numai în Centrul de Radiologie și Imagistică MaxxDent din Calea Unirii, nr.89. 

Telefon programări:

  • 0756.131.916 – Calea București (langa Kfc)
  • 0759.131.916 – Calea Unirii, nr.89

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Echipede10. Viața unei fete salvată de o echipă de medici dedicați de la Spitalul Universitar din București

Next Post

SCJU Craiova în situație de criză. Rețeaua de distribuție a oxigenului este depășită

Related Posts
Verified by MonsterInsights