Elevii din Segarcea protestează

Peste 150 de elevi, profesori şi părinţi protestează în faţa Liceului Tehnologic „Horia Vintilă” din Segarcea, Dolj. Singura clasă de profil Uman din liceu va fi desfiinţată, după o decizie a Inspectoratului Școlar Județean Dolj. Elevii și părinții sunt revoltați pentru că mulți dintre ei nu au posibilități financiare să meargă să studieze în Craiova.  

Liceele din Dolj vor avea o scădere bruscă a numărului de clase, de la 141 la 126 de clase. Cum explică situația ISJ Dolj: 

„Din analiza făcută, s-a constatat imposibilitatea proiectării la nivelul judeţului nostru, pentru anul şcolar 2021-2022, a unui număr de 141 de clase de liceu, existente în acest an şcolar, determinată de scăderea numărului de potenţiali absolvenţi de clasa a VIII-a, cu 1.213 elevi care nu se vor regăsi în bănci în clasa a IX, în anul şcolar viitor. Există, astfel, o diminuare a numărului de clase de liceu pentru 2021-2022, de la 141 de clase, la 126 de clase. Criteriile de aplicare în proiectarea planului de şcolarizare au fost: situaţia demografică, aspectul geografic şi a rezidenţei, perspectiva socio-economică, performanţele sistemului de învăţământ, resursa umană, corelarea cifrelor de şcolarizare pe profile, analizarea solicitărilor exprimate de operatorii economici pemtru valorificarea tradiţiei locale şi a potenţialului de dezvoltare”, a explicat prof. Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt la IPJ Dolj.

See Also

REVENIM CU DETALII

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top