Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova a început vaccinarea anti-COVID19

Personalul medical din cadrul Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova, unitate medicală suport COVID-19, au început astăzi vaccinarea împotriva virusului Sars-Cov-2. Până acum, 180 de cadre medicale au solicitat să fie vaccinate. Anca Tudor, managerul spitalului, a fost prima persoană care s-a vaccinat împotriva COVID-19.

„9 luni de când Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova a devenit spital suport COVID-19. O perioadă grea, cu multe necunoscute, cu schimbări pe plan personal si profesional, cărora am fost nevoiți să le facem față. În Secțiile Psihiatrie și Neurologie suport COVID-19 au primit îngrijiri până acum peste 200 de pacienți infectați cu Sars-Cov-2 care au avut și diverse afecțiuni neurologice sau psihiatrice. De cele mai multe ori am învins în lupta cu acest inamic perfid, însă au fost și multe incertitudini și din păcate au fost și învinși. Însă, nu am cedat nicio clipă și am mers înainte uniți și încrezători ca totul va fi bine. Astăzi, a fost făcut un pas mare spre revenirea la o viață normală: primele cadre medicale din Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova au fost vaccinate anti-COVID. Sper din suflet ca în curând să ne putem îmbrățișa părinții, bunicii, să ne reîntâlnim cu cei dragi fără teama care ne-a cuprins mintea și sufletul în acest an. Pacienților noștri le promit că vom avea mereu aceeași dăruire și grijă, iar personalului medical îi mulțumesc pentru puterea și solidaritatea de care a dat dovada în aceste 9 luni”, a declarat ec. Anca Tudor, managerul Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova.

Vaccinarea împotriva COVID-19 în România se va realiza în trei etape, în care vor fi vaccinate grupele populaționale.

Vaccinarea împotriva COVID-19 în România se va realiza în trei etape, în care vor fi vaccinate grupele populaționale, după cum urmează:

Etapa I:

 • Cât durează? Timpul de execuție va fi stabilit în funcție de schema de vaccinare aleasă, care poate cuprinde una sau două doze;
 • Cine? Persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat;
 • Cum? Vaccinarea se va realiza prin intermediul unităților sanitare sau a centrelor de vaccinare ori a echipelor mobile de vaccinare – în funcție de situație.

Etapa a II-a:

 • Cât durează? Timpul de execuție va fi stabilit în funcție de schema de vaccinare aleasă, care poate cuprinde una sau două doze;
 • Cine? Include populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale;
 • Cum? Se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare/medicină de familie, după caz.

Etapa a III-a:

 • Cât durează? Timpul de execuție va fi stabilit în funcție de schema de vaccinare aleasă, care poate cuprinde una sau două doze;
 • Cine? Include populația generală;
 • Cum? Se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare/medicină de familie/centre de vaccinare drive-through, după caz.

Grupele populaționale pentru vaccinarea împotriva COVID-19:

Pentru stabilirea și prioritizarea grupelor populaționale, au fost luate în considerare următoarele criterii:

 • principiile de etică și echitate socială;
 • criteriile epidemiologice care să permită flexibilitate în alocarea vaccinului la nivel regional și local – în funcție de evoluția infecției în teritoriu, de ex: creșterea rapidă, exponențială a numărului de cazuri peste o anumită valoare prag (definirea unui prag de incidență) la nivelul unei regiuni va permite, în funcție de caracteristicile populației, distribuirea prioritară a vaccinurilor la nivelul populației respective pentru limitarea răspândirii virusului;
 • criteriile medicale – impactul infecției cu SARS-CoV-2 la nivel individual și colectiv:
 • riscul de infecție cu SARS-CoV-2;
 • riscul de evoluție severă și deces în caz de infecție;
 • riscul de transmitere a infecției de la persoana infectată la restul persoanelor;
 • activitățile esențiale care asigură buna funcționare a infrastructurii critice;
 • în cadrul aceleași categorii pot fi prioritizate subcategorii în raport cu criteriile medicale, evoluția epidemiologică, indicațiile și contraindicațiile tipurilor de vaccinuri aprobate, disponibilitatea vaccinurilor.

 

Total
3
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Vaccinarea anti COVID-19 a început în Craiova. Conf.univ.dr. Iulian Diaconescu, primul medic vaccinat: „Este un moment istoric”

Next Post

Vaccinul anti-COVID19 a ajuns la Spitalul Filantropia. Dr. Lorena Dijmărescu, primul medic vaccinat

Related Posts