Tratamente stomatologice cu ajutorul celui mai performant laser dentar Fotona LightWalker – DR. CIUCĂ

Ana Maria Predilă
6 Min Read
Tehnologia a revoluționat tratamentele stomatologice. În cabinetul stomatologic dr. Ciucă din Craiova, profesionalismul medicilor este dublat de aparatură de ultima generație. Puteți beneficia de tratamente stomatologice moderne, inovatoare, cu ajutorul celui mai performant sistem laser Fotona LightWalker. Vorbim de singurul laser care prezintă tehnologia avansată prin modul QSP (quantum square pulse) îmbunătățind interacțiunea dintre laser și țesuturile dentare optimizând confortul pacientului, viteza de tratament și rezultatele clinice. Are rezultate extraordinare în tratarea cariilor, tratamentul endodontic și paradontal, implantologie, chirurgie orală, estetică facială, terapia sforăitului.

AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

 

 

 

Cu o experiență de peste 50 de ani în domeniul tehnologiei cu laser, sistemele laser dentare LightWalker premiate ale Fotona conduc industria dentară spre noi nivele de perfecțiune cu precizie, performanță și ușurință de utilizare fără egal. Sistemul revoluționar Lightwalker AT al companiei, introdus in 2011, este primul laser dentar din lume, primul scaner, precum și primul care utilizează tehnologia QSP (Quantum Square Pulse) pentru o precizie și o performanță maximă. Astăzi, Fotona este recunoscută ca lider mondial în inovarea și dezvoltarea de noi aplicații și tehnologii dentare, colaborând îndeaproape cu universități de top și centre de cercetare dentare din întreaga lume.

„Denumirea LASER provine din abrevierea Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation, iar preocuparea umana în ceea ce privește proprietățile luminii și aplicațiile ei în medicină datează din vremuri antice. Dezvoltarea fizicii la începutul secolului XX așterne baza teoriei laser postulate de însuși Albert Einstein ce culminează cu invenția acestei forme speciale de lumină în anul 1960. Nu mult după, cercetătorii încep să exploreze posibilele aplicații ale tehnologiei laser în tratarea afecțiunilor medicale și dentare”, explică dr. Alexandra Ciucă, medic stomatolog.

Există două tipuri de sisteme: High power lasers care sunt laserele chirurgicale și Low level power lasers responsabile de tratamentul afecțiunilor ce contraindică creșterea temperaturii locale.

„Majoritatea sistemelor laser de pe piață sunt lasere chirurgicale destinate doar țesuturilor moi din cavitatea orală, însă noi am optat pentru achiziționarea unui sistem ce cuprinde ambele tipuri de lasere deoarece dorim să folosim această tehnologie pentru tratamente complexe. Sistemul LightWalker AT-S este cel mai performant și avansat sistem de la Fotona lideri mondiali în fabricarea sistemelor laser cu uz medical”, spune dr. Alexandra Ciucă, medic stomatolog.

De ce tratamente puteți beneficia în cadrul cabinetului dr. Ciucă cu ajutorul laserului lFotona LightWalker și cum îmbunătățește acesta tratamentele stomatologice?

Ne explică dr. Alexandra Ciucă:

Tratamentul cariei. Tehnologia Er: YAG permite ablația țesuturilor dure dentare blând cu o precizie superioară fără a ridică temperatura structurilor dentare învecinate spre deosebire de sistemul convențional (turbină), reducând nevoia de a se practică anestezia locală, deci se reduce disconfortul și timpul de lucru. În plus se elimină vibrația și zgomotul frezei activate de către turbină clasică sporind astfel confortul pacientului.

Tratamentul endodontic. Cu ajutorul tehnologiei SSP (Super Shot Pulse) și SWEEPS (Shock Wave Enhanced Emission Photo-accoustic Streaming ) se poate face curățarea, debridarea și dezinfecția canalelor și canaliculelor dentinare printr-o undă fotoacustică fără temperaturi ridicate.

Tratamentul parodontal. Combinația celor două lungimi de undă Nd: Yag și Er:Yag creează un instrumental perfect în realizarea tratamentelor afecțiunilor parodontale, prin chiuretajul în câmp închis, gingivoplastii, îndepărtarea pigmentărilor gingivale, mărirea coroanei clinice și altele, eficient, rapid și minim invaziv. Cu ajutorul Nd: YAG se produce îndepărtarea țesutului de granulație reprezentând pungă parodontală, coagularea optimă și dezinfecția profundă, desiderate  în regenerarea țesutului parodontal pierdut anterior prin inflamație. De exemplu, chiuretajul în câmp închis prin metodă convențională durează aproximativ 5 minute/ dinte în schimb chiuretajul asistat laser 1 minut/dinte.

Implantologie. Folosim laserul pentru descoperirea implantelor și crearea șanțului gingival periimplantar fără anestezie și fără să fie nevoie de analgezice după înșurubarea conformatorului gingival permițând amprentarea zonei în scurt timp. Totodată în caz de periimplantită folosim Er: Yag pentru îndepărtarea țesutului de granulație format în jurul implantului, decontaminarea implantului și promovarea regenerării osoase.

Chirurgia orală. Poate cel mai mult în luarea deciziei de a investi în achiziționare acestui sistem laser a cântărit înlocuirea bisturiului „rece” pentru anumite manopere și aici mă refer la frenectomii, în special, la copii datorită rapidității cu care se efectuează manopera. Tehnologia laser aduce un mare avantaj și pentru îndepărtarea hemangioamelor, a papiloamelor și altor formațiuni patologice și inestetice ale mucoasei orale cu incizii precise, fără sângerare și fără fire de sutură care lasă adesea cicatrici.

Terapia Sforăitului. Un alt factor inovator la acest sistem laser este tratamentul apneei de somn și a sforăitului, fără bisturiu, în doar 3-5 ședințe în funcție de cât este de intens sforăitul. Practic terapia NightLase reduce apneea de somn și scade amplitudinea sforăitului printr-o încălzire dirijată și sigură a mucoasei orale producându-se astfel o contracție a fibrelor de colagen ridicând valul palatin și mucoasa orală înconjurătoare. Încă din prima ședința avem o reducere de aproximativ 50 % din amplitudinea sforăitului. 

Estetica facială. În afară de tratamentele țesuturilor dure și moi ale cavității orale putem vorbi și despre tratamentele de estetică facială printre care se numără rejuvenarea facială asistată laser, îndepărtarea completă a venelor „pânză de păianjen”, telangiectaziilor, hemangioamelor și micilor formațiuni benigne.

Share This Article