Cosmin Durle: Planul Partidului Social Democrat pentru combaterea pandemiei Covid 19

Partidul Social Democrat a venit cu un plan pentru combaterea pandemiei Covind 19 pentru a reduce transmiterea virusului și a proteja persoanele cele mai vulnerabile, cu risc de forme grave, complicații și deces. Planul include și asigurarea accesului la sistemul medical și la tratament pentru pacienții infectați, și al accesului bolnavilor cronici la serviciile medicale necesare.

Un lucru foarte important pe care social democrații îl susțin în lupta împotriva Covid 19 este acela că populația trebuie să fie în parteneriat cu autoritățile, NU să fie considerată ”vinovatul” care trebuie sancționat pentru extinderea epidemiei în România. PRIORITATEA o constituie consilierea și îndrumarea populației și NU aplicarea sancțiunilor și măsurilor coercitive excesive.

Primul pas pe care PSD spune că trebuie făcut este consolidarea capacității de răspuns la nivelul asistenței medicale pentru a gestiona un număr ridicat de pacienți COVID-19, inclusiv pentru cei care necesită terapie intensivă.

De asemenea este importantă protecția personalului medical, cu prioritate a celor implicați în tratarea pacienților COVID-19 și a medicilor de familie, dar și consolidarea și coordonarea capacității de răspuns a structurilor de sănătate publică – DSP, INSP – obținerea în maximum 48 de ore a rezultatelor testării și comunicarea lor.

Următorul pas în combaterea pandemiei Covid 19 este controlul transmiterii în rândul copiilor și al adulților, protejarea persoanelor vulnerabile din punct de vedere medical, identificarea, controlul și gestionarea focarelor de SARS-CoV-2 prin măsuri de întrerupere a transmiterii: • identificarea precoce a focarelor si a persoanelor infectate, izolarea si tratarea acestora • testarea contactilor apropiati ai persoanelor infectate • consilierea persoanelor infectate si a contactilor acestora privind pasii de urmat si indrumarea rapida catre serviciile medicale.

PSD susține că este VITAL ECHILIBRUL între limitarea transmiterii infecției și funcționarea economiei și a activităților sociale.

Măsuri ne-medicale de reducere a transmiterii, care pot implica limitarea anumitor activităti pe o perioada limitată, doar când e nevoie! Doar în funcție de riscul real al transmiterii, pentru fiecare tip de activitate și unitate în parte. Conform planului PSD, școlile vor funcționa în raport cu situația epidemiologică locală și cu riscul evaluat pentru FIECARE SCOALĂ. Acordarea a minimum 72 de ore agenților economici pentru conformare în cazul restricțiilor preventive. Menținerea funcționalității școlilor și a activităților economice (inclusiv de alimentație publică) este esențială pentru buna funcționare a societății.

Social democrații susțin că sistemul de sănătate trebuie să se adapteze rapid la situația generală de pandemie pentru siguranța cetățenilor în fața virusului SARS CoV-2.

  1. Restructurarea urgentă a Direcțiilor de Sănătate Publică prin constituirea structurii operative de intervenție în sănătatea publică, coordonată de Institutului Național de Sănătate Publică.
  2. Reprofesionalizarea sănătății publice și eliminarea modului de a lua decizii bazate pe interesele politice care nu sunt întemeiate pe recomandările expertilor medicali și cele ale OMS și ECDC.
  3. Reorganizarea spitalelor generale, amenajarea de circuite dedicate și paturi pentru pacienții COVID-19, inclusiv pentru terapie intensiva.
  4. Asigurarea asistenței medicale de rutină pentru pacienții cu boli cronice sau acute; acces fără întârziere la serviciile de sănătate în timpul pandemiei, prin testare rapidă la internare ori prezentare.
  • Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ
  • CUI Mandatar Financiar: 11200020
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Candidoza vaginală. De ce este important să mergem la medic la timp?

Next Post

Energie şi explorare la Noaptea Cercetătorilor @UCV

Related Posts
Verified by MonsterInsights