Ionuț Pîrvulescu, director High-Tech Industry Park Craiova: „Oferim toate utilitățile necesare desfășurării afacerii, la cheie”

Unul dintre proiectele importante şi de succes derulate de Consiliul Judeţean Dolj este cel al „High – Tech Industry Park” Craiova, investiţie a CJ Dolj în totalitate, iar beneficiile sunt imense pentru Craiova şi judeţ. Antreprenorii îşi pot desfăşura activitatea în condiţii excelente, ţinând cont de utilităţile puse la dispoziţie, aproape 97% din spaţiile puse la dispoziţie fiind ocupate. Societatea deţine 29,85 ha de teren și este  gestionată de o echipă formată din 9 oameni, echipă condusă de Ionuţ Pîrvulescu, directorul general al High-Tech Industry Park Craiova. Societatea se autofinanțează din anul 2017 și își propune pentru viitor să acceseze fonduri europene pentru construirea unui Centru de afaceri.

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Parcul industrial are că obiectiv dezvoltarea durabilă a zonei metropolitane de est a municipiului Craiova prin atragerea de investiții private care să genereze locuri de muncă stabile în acesta zona. Investiţiile Consiliului Judeţean Dolj au fost cele care au dus la atragerea investitorilor privaţi în acest parc industrial, contând foarte mult faptul că toate utilităţile sunt la limita de proprietate a fiecărei parcele. În plus, beneficiile agenţilor economici care demarează o investiție de tip greenfield (dezvoltată de la zero) într-un parc industrial sunt numeroase. Suficient cât să demarezi cu uşurinţă o afacere.

High-Tech Park este o investiţie sută la sută a Consiliului Judeţean Dolj, care a asigurat toate utilităţile necesare. Beneficiile pentru investitori sunt şi ele pe măsură: o chirie simbolică de 10 eurocenţi pe metrul pătrat, nu se plăteşte pentru autorizaţia de construire, nu se plăteşte impozit pentru teren şi clădire până în anul 2044. Există însă obligaţia de a avea un angajat la 100 mp închiriaţi. În acest moment, High-Tech Park este ocupat în proporţie de 97% şi poate genera aproape 3.000 de locuri de muncă“, spune Ionuţ Pârvulescu, directorul general al High-Tech Industry Park Craiova.

În acest moment, conform directorul general al HTIP, sunt deja patru proiecte finalizate, iar alte opt se află în faza de construcție a unor hale sau spaţii de desfăşurare a activităţilor.

„Suntem, de la sfârşitul anului trecut, pe autofinanţare şi ne-a venit autorizaţia de construire a unui sediu nou, cu subsol, parter şi două etaje, care va avea undeva la 4.000 mp, şi căutăm, în continuare, variante şi pentru obţinerea de fonduri europene”, a menţionat Ionuţ Pîrvulescu.

Terenul din High-Tech Industry Park Craiova are toate utilitățile necesare desfășurării afacerii, la cheie. Investitorii doar se vor racorda la aceste utilități.

„Este dedicat afacerilor, este o platformă de dezvoltare a afacerilor, e locul cel mai indicat pentru a te stabili ca și companie care ai activitate de producție dar și de servicii. În al doilea rând, sunt niște facilități oferite de către Primăria Municipiului Craiova tocmai pentru a dezvolta mediul de afaceri local. Fiecare dintre rezidenți are în plus posibilitatea să solicite Consiliului Local scutire de la plata impozitului pe clădirile din incinta parcului industrial“, declară Ionuţ Pîrvulescu, director general al High-Tech Industry Park Craiova.

 High-Tech Industry Park

  • 23 ha oferite spre închiriere;
  • 46 companii atrase în parcul industrial;
  • 29,5 milioane euro investiții asumate de rezidenți;
  • 2.800 noi locuri de muncă pentru doljeni.

See Also

 

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ

CUI Mandatar Financiar: 21200019

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
1
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top