Cursuri de programare pentru elevii din Craiova. Au început înscrierile la LOGISCOOL

Logiscool Craiova este  școala de programare unde elevii cu vârstele între 7-17 ani pot descoperi un univers fascinant, care îi poate ajuta, mai târziu, să aibă o carieră de succes în orice domeniu ar alege. Trainerii Logiscool le propun elevilor cursuri de programare prin joacă, ce urmează să le dezvolte gândirea logică, creativitatea și să îi transforme în creatori de tehnologie. 

Autor: Ana-Maria Predilă

 

 

Logiscool Craiova este locul unde copiii pasionați de calculatoare și de jocuri pot să își dezvolte în mod constructiv pasiunea și să o transforme, mai târziu, într-o carieră de succes, cu posibilități de a lucra oriunde în lume. Deși în România programarea este introdusă în școli începând de la liceu, multe alte țări, cum sunt Belgia, Estonia, Finlanda, Franța, Marea Britanie, Portugalia, Polonia, Spania și Slovacia ne-au arătat că unul din cele mai bune momente pentru a învăța programare pentru un copil este chiar din ciclul primar, când aceștia sunt foarte receptivi și pot deja să dobândească abilitățile necesare programării sau roboticii.

Logiscool Craiova face  parte din rețeaua Internațională Logiscool, care numără deja peste 100 de locații în toată lumea. În Europa, Logiscool a fost prima companie care a recunoscut importanța predării programării copiilor. În România, Logiscool are cea mai rapidă expansiune din Europa în acest moment. De la prima locație deschisă în 2018, s-a ajuns acum la peste 35 de școli în mai mult de 20 de orașe din România. Prima locație Logiscool din Craiova a fost deschisă în februarie 2019, iar în prezent elevii au la dispoziție două centre. Toate centrele Logiscool utilizează aceeași programă, în toate țãrile, programă ce este actualizată și îmbunătățită constant de către un departament de educație internațional.

La ce cursuri se pot înscrie elevii în noul an școlar

Echipa Logiscool a început înscrierile pentru noul an școlar. Ce tipuri de cursuri sunt disponibile?

  • Programare – KODU pentru copiii din clasa I;
  • Programare – Unity pentru elevii care au trecut prin cateva module de programare Logiscool;
  • Programare – Python dedicat elevilor Logiscool avansați;
  • Robotică;
  • Producție și editare video  recomandat elevilor din clasele V-VIII.

Părinții pot opta să înscrie copiii pentru cursuri online sau cursuri la unul dintre centrele din Craiova, situate pe str. Madona Dudu, nr. 35 sau str. Împăratul Traian, nr. 25.

„Oferim cursuri pentru elevi de vârsta 7-17 ani. Grupele de programare sunt formate pe segmente de vârstă: clasele II – III; clasele IV – V; clasele VI – VIII; clasele IX – XII. Cursurile se țin în grupe restrânse, de câte 6-12 elevi per grupă, în funcție de vârstă. Cursurile de programare sunt organizate în module de câte un semestru și se țin în sesiuni săptămânale de câte 90 de minute, pe toată durata anului școlar”, spune Andreea Stuparu, coordonatoarea centrului Logiscool Craiova Împăratul Traian.

În această perioadă, Logiscool Craiova organizează lecții demonstrative gratuite pentru cursurile de programare, începători.

See Also

De ce să alegi cursurile de programare pentru copilul tău

Studiul programării îi poate ajuta pe copii să își dezvolte capacitățile analitice, gândirea logică, creativitatea. Prin crearea propriului joc copilul își însușește o manieră unică prin care reușește să își exprime ideile și creativitatea.

„În câțiva ani, cunoștințele de programare și IT vor deveni la fel de importante ca și cele de limbi străine. Este o investiție excelentă, întrucât cerințele pe piața muncii implică cunoștințe de programare peste tot în lume. Pentru copii este foarte important ca ei nu numai să utilizeze tehnologia (indiferent că vorbim de calculator, laptop, etc.), ci să învețe să înțeleagă tehnologia, programele, aplicațiile cu care iau contact, și..de ce nu?…să programeze ei înșiși jocuri sau aplicații și să devină astfel creatori în lumea digitală”, explică Andreea Stuparu, coordonator Logiscool Craiova Împaratul Traian.

Programarea este văzută ca „o nouă limbă”. O limbă pe care fiecare copil ar trebui să aibă șansă să o cunoască și să o „vorbească” în lumea noastră constant schimbătoare care se tehnologizeaza din ce în ce mai mult.

„Alfabetizarea digitală și înțelegerea tehnologiei oferă cunoștințe utile în toate aspectele vieții, însă pe lângă această utilitate „de zi cu zi” există bineînțeles și perspectiva de carieră. Abilitatea de a programa, de a scrie cod este printre cele mai căutate și bine plătite din lume în foarte multe industrii. Elevii exersează gândirea algoritmică, logica, modul de rezolvare a problemelor – aceste abilități stau la baza programării indiferent de limbajul de programare. Îi încurajam să își folosească și gândirea creativă din plin, pentru structurarea informațiilor”, spune Andreea Stuparu.

Cum se face predarea programării la Logiscool

Echipa de instructori încurajează elevii să fie creativi, să gândească liber și să învețe jucându-se. Cursurile se desfășoară în grupe restrânse, de 6-12 elevi, ceea ce înseamnă că elevii se pot concentra la ceea ce fac și că instructorul poate acorda timpul și atenția necesară fiecăruia. 

„Ne propunem ca Logiscool să fie un mediu cool, plăcut, în care copiii să se simtă liberi, creativi, încurajați să se exprime și să își împărtășească ideile, unde să vină și să învețe cu plăcere, unde să găsească inspirație, dar și susținere pentru ideile lor.  În plus grupele sunt formate pe intervale de vârstă apropiate. Urmărim parcursul individual al fiecărui elev și ne asigurăm că nimeni nu rămâne în urmă. Elevii învață programarea pe platforma noastră proprie, gândită special pentru procesul de învățare și adaptată vârstelor, într-un cadru care să îi inspire și motiveze să învețe cu sprijinul instructorilor. Pot începe să învețe să programeze de la 7 ani, iar curricula se întinde pe mai mulți ani. Instructorii sunt studenți sau recent absolvenți ai facultăților de profil. Faptul că sunt tineri ajută la comunicare și la transmiterea eficientă a informației”, conchide Andreea Stuparu.
Contact Logiscool Craiova

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top