Radiografie panoramică la cele mai înalte standarde, în Centrele de Radiologie Dentară Digitală MaxxDent

Atunci când medicul stomatolog ne spune că trebuie să ne facem o radiografie panoramică trebuie să știm că este vorba despre o radiografie cu ajutorul căreia pot fi examinați toți dinții, deoarece acest tip de radiografie oferă o imagine de ansamblu a întregii cavități bucale. Ortopantomografia(OPG) sau radiografia panoramică, așa cum este cunoscută de majoritatea pacienților, este cea mai complexă radiografie dentară, cu un nivel mic de radiații emise. Vorbim de metoda care evidențiază într-o singură imagine, complexul dento–alveolar. Această investigație radiologică oferă medicului o imagine de ansamblu a situației clinice a pacientului.

Radiografia dentară este o imagine, care poate fi realizată asupra întregii danturi sau chiar a unui singur dinte, în funcție de nevoie. Medicii stomatologi folosesc radiografiile pentru a putea vedea afecțiunile ascunse, cele care nu se pot vedea cu ochiul liber. 

OPG sau radiografia panoramică este o metodă de investigație ce permite vizualizarea în ansamblu a dentiției și a elementelor înconjurătoare cum ar fi osul maxilar și mandibula, sinusul maxilar, articulațiile temporo-mandibulare. Se realizează de obicei la începutul tratamentului, fiind foarte importantă pentru stabilirea unui diagnostic general corect.

Ortopantomografia este esențială în evaluarea inițială pentru planul de  tratament. În funcție de informațiile obținute în timpul examinării clinice și a celor furnizate de radiografii, se stabilește diagnosticul și se alege tratamentul de către medicul curant. Totodată,  este considerată și un veritabil document medico-legal.

În Centrele de Radiologie Dentară MaxxDent se efectuează și radiografii digitale panoramice (OPG), în care timpul de expunere al pacientului este scurt, de circa 10 secunde și oferă o claritate net superioară față de radiografiile clasice.

Dacă radiografia este solicitată în varianta film radiologic, acesta se eliberează în maximum 5 minute după efectarea radiografie, însă radiografia se poate elibera și în format digital – formatul medical – CD PRINTAT (cu programul pentru  citire  atașat), dar și electronic, pe e-mailul medicului sau al pacientului.

Radiografiile dentare sunt esențiale pentru un diagnostic corect și un plan de tratament complet. Orice prim consult stomatologic se începe cu analiza radiografiei panoramice, care poate ajuta la tratarea problemelor majore, dar și la identificarea problemelor minore, deoarece ortopantomografia(OPG) este o imagine de ansamblu a dentiției și a osului maxilar, osului  mandibular, a articulațiilor mandibulare și a sinusurilor maxilare. Cu ajutorul ortopantomografiei se pot depista atât problemele de la nivelul dentiției cât și fracturile osoase de la nivelul maxilarului și mandibulei”, ne explică un specialist din cadrul Centrelor de Radiologie Detantară Digitală MaxxDent.

Centrele de Radiologie Dentară Digitală MaxxDent sunt echipate complex pentru toate tipurile de radiografii, cu aparatură ultra-modernă, minim invazivă,  iar personalul medical este pregătit si perfecționat pentru efectuarea oricărui tip de radiografie dentară: intraorală, extraorală, tomografie computerizată dentară sau scanare introrală.

Toate tipurile de radiografii dentare, atât intraorale cât și extraorale, se efectuează în CENTRELE MaxxDent pe baza de programare!        

PROGRAMARI  TELEFONICE la numerele de telefon:
  • 0756.131.916 ( Cabinetul din Calea București – lângă KFC)
  • 0759.131.916 ( Cabinetul din Calea Unirii, nr.89)

PROGRAMARE ON-LINE în Aplicația QUICKBOOK (disponibila pe Android, IOS, sau Google)!

  • Aplicația este disponibilă și pe site-urile:

www.maxxdent.ro

www.radiografiedentaracraiova.ro

Total
26
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

România are cei mai mulți bolnavi de hepatita din Europa, dar și medici dedicați care au tratat 20 de mii de pacienți în ultimii 4 ani

Next Post

Universitatea din Craiova, în preferinţele absolvenţilor de liceu

Related Posts