Educatie Interviu Reportaje

Muncă și dedicare. Fey Papalitsas, eleva de la C.N.„Frații Buzești” care a obținut media 10 la Evaluarea Națională

Fey Elena Papalitsas este singura elevă a Colegiului Național ,,Frații Buzești” care a reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională. Este elevă a colegiului din clasa pregătitoare și a avut media 10 de când a început școala și până în prezent. A fost la multe olimpiade, inclusiv la olimpiade internaționale. A participat la olimpiade de neogreacă, unde a câștigat două premii la faza internațională. Prin performanța obținută, Fey a reușit să-și facă mândri atât părinții, cât și profesorii care i-au oferit tot sprijinul de care a avut nevoie în această perioadă. Tatăl elevei este de origine greacă și a venit în Craiova să studieze medicina. 

Autor: Marina Andrei

 

 

Media10: Cum te-ai simțit după ce ai primit rezultatele și ai aflat că ai media 10?

Fey Elena Papalitsas: Ieri, am simțit că tot efortul și munca mea de pe parcursul celor opt ani de școală au fost răsplătite. Cred că este cel mai frumos mod de a le mulțumi părinților mei care au fost mereu lângă mine, chiar și școlii, profesorilor care m-au îndrumat pe acest drum al cunoașterii.

Media10: Cum ți s-au părut subiectele de la Evaluarea Națională?

F.E.P: Subiectele nu au fost foarte grele, dar emoțiile sunt copleșitoare, iar în astfel de situații poți greși foarte ușor la lucrurile simple. A fost foarte greu până să primesc subiectele. Eram foarte emoționată. Stresul este foarte mare. Dar, din momentul în care am primit foaia și am văzut că știu să rezolv m-am calmat și totul a fost așa cum mi-am dorit.

Media10: Au fost și subiecte mai grele, la care ai întâmpinat dificultăți?

F.E.P: Da. Unele puncte mi-au pus mici dificultăți, dar cum am mai spus, atenția este totul. Subiectele la română au mers destul de ușor, mai ales gramatica. La matematică au fost mici dificultăți la geometrie, la prima problemă, dar nu a fost foarte greu. Se puteau rezolva.

Media10: Cum ai reușit să te organizezi în perioada dinaintea examenului, să ai timp și pentru tine, dar și pentru învățat?

 F.E.P.: Fiind și această perioadă cu această carantină, prezența profesorului nu poate fi înlocuită cu ecranul unei tablete, dar am reușit să-mi organizez timpul și am găsit un program, o soluție bună.

După muncă și răsplată

 Media10: Ce sacrificii face un elev de nota 10. Tu ai avut ai media 10 în toți anii de școală?

F.E.P.: Da. Sacrificiile nu sunt atât de mari, doar că, poate nu am ieșit în fiecare weekend cu prietenii la un film, poate am preferat să stau acasă să învăț pentru un test. Dar să vezi că munca îți este răsplătită compensează toate aceste, poate, mici lipsuri din viața de zi cu zi.

Media10: Care a fost cel mai mare sprijin al tău în această perioadă?

 F.E.P: Părinții, desigur. Dar și toți profesorii m-au susținut și mi-au fost mereu alături. Desigur, doamna profesoară de matematică, Ionescu Maria, doamna profesoară de limba și literatura română, Turcin Emilia, și cu siguranță doamna dirigintă mi-a fost mereu alături și m-a susținut pe parcursul acestei perioade, chiar am găsit-o a doua mamă, un sprijin. Chiar am simțit că toți profesorii ne-au fost alături și au încercat să ne ajute în această perioadă dificilă prin care am trecut. Suntem o clasă destul de unită, ne-am susținut reciproc și totul a fost foarte bine.

Media10: Ce ți-ai propus să faci mai departe?

F.E.P.: Din moment ce am fost la Colegiul Național „Frații Buzești” încă din clasa întâi, iubesc această școală și vreau să rămân la liceu tot aici, la clasa de filologie bilingv engleză, pentru că vreau să urmez o facultate în limba engleză.

Subiectele se împletesc cu pasiunile

 

Media10: Ce alte pasiuni mai ai?

F.E.P.: De când eram mică mi-a plăcut să dansez. Am făcut balet opt ani. Timpul m-a presat, despre asta am făcut și compunerea la limba română. Acum nu am avut foarte mult timp să mă ocup de această pasiune, dar cu siguranță voi reveni la ea.

Media 10: Ce sfaturi ai pentru ceilalți elevi ca să ajungă și ei la performanța ta?

 F.E.P.: Sfatul meu este să aibă încredere în ei și să fie foarte atenți pentru că subiectele la acest examen, în esența lor, nu pun mari probleme. Depinde numai de cât de mult pot să-și stăpânească emoțiile și să se concentreze.

Articole recente

Perseverență și viziune. Mihaela Crușoveanu, eleva de 10 a Liceului de Arte din Craiova

Predila Ana Maria

Elevul de 10 de la Liceul Militar Craiova: ,,Ambiția și încrederea sunt cheile succesului”

Predila Ana Maria

A început admiterea la Universitatea din Craiova

Predila Ana Maria

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.