Sprijin psihologic gratuit, pentru cei afectați de pandemia COVID-19. Psiholog voluntar și în Craiova

Ca răspuns la nevoia urgentă a oamenilor de a găsi modalități prin care să facă față presiunilor actuale generate de criză și din nevoia fiecăruia de a-și menține o stare de echilibru, Institutul de Psihologie GAMMA oferă sprijin psihologic GRATUIT, în sesiuni telefonice și/sau audio-video (whatsapp, skype etc). 

De la profesioniștii din domeniul sănătății care activează în prima linie de intervenție, familii afectate de epidemie, până la oameni singuri sau familii cu copii, aflați în dificultate, oricine poate apela la serviciile celor peste 65 de profesioniști voluntari din cadrul proiectului GAMMA Health Project

Prin acest proiect, Institutul de Psihologie GAMMA își propune să susțină populația în vederea dezvoltării abilităților de adaptare (coping), pe plan personal și profesional. Obiectivele proiectului se centrează pe:

  • Educarea populației pentru a gestiona presiunile aduse de situația de urgență, atât pe perioada acesteia, cât și pe termen lung, în reorganizarea vieții după aceasta;
  • Scăderea incidenței depresiei, anxietății și a altor patologii, în rândul populației;
  • Crearea unui parteneriat public-privat și a unui demers concentrat al societății civile, pentru sprijinirea populației în situații de criză.

Sprijinul psihologic oferit va consta în :
  • sesiuni de 20-30 min, la solicitarea celor care au nevoie, cu unul dintre cei 65 de voluntari: psihologi, psihoterapeuți practicanți, consilieri, coach, psihoterapeuți în formare, instruiți special pentru prim-ajutor psihologic.
  • Informarea populației cu privire la modalitățile sănătoase de gestionare a dificultăților aduse de starea de urgență (din punct de vedere mental, emoțional, relațional).

Solicitările celor interesați se pot face la numărul de telefon: 0741.093.131 sau prin completarea formularului de pe site-ul: https://www.gammaclinicpsychology.ro/gammahealthproject.  

Mai multe detalii legate de acest proiect găsiți pe website-ul Institutului: www.gammaclinicpsychology.ro, precum și la persoanele de contact:

  • Diana Laura Ciubotaru – Președine AICSCC – Gamma Institute, Psih. Principal Sistemic de familie și Cuplu – (diana.ciubotaru@gammainstitute.ro)
  • Raluca Ferchiu – Psihoterapeut Sistemic de Familie și Cuplu – (raluca.ferchiu@gammainstitute.ro, 0748107191)
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Asistentă de la clinica de Oncologie a SCJU Craiova, infectată cu coronavirus

Next Post

Prof.dr. Paul Mitruț:„Pericolul este ca în această perioadă să neglijăm patologia non-COVID19”

Related Posts
Verified by MonsterInsights