Ministerul Sănătății despre lipsa Euthyrox. Ce trebuie să știe pacienții?

Având în vedere disponibilitatea scăzută a medicamentului Euthyrox pe piața din România, la solicitarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România au avut întâlniri cu reprezentanții companiei producătoare, cu distribuitorii en-gros și reprezentanții Colegiului Național al Farmaciștilor.

Astfel, compania producătoare a anunțat că, în depozitele din România au fost aduse în data de 31 martie 2020, un număr de 140 122 cutii de Euthyrox 100 mcg. Dintre acestea, 54 240 cutii au fost deja distribuite.

În 13/14 aprilie 2020 vor fi livrate alte 77. 499 cutii de Euthyrox 50 mcg și 59 315 cutii de Euthyrox 25 mcg, loturi care deja au fost eliberate din Germania.

Ministerul Sănătății face un apel către pacienți pentru a nu face stocuri de medicamente și a nu le utiliza fără acordul medicului curant.

Mai mult, Ministerul Sănătății mulțumește Colegiului Farmaciștilor din România pentru colaborare și adresează rugămintea către farmacii de a elibera aceste produse numai pe baza prezentării documentelor medicale.

Euthyrox este un medicament utilizat de pacienții cu afecțiuni tiroidiene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Triplu risc de moarte pentru pacienții oncologici din România. „Din cauza pandemiei tot ce ți se spune este să te aștepți”

Next Post

Ce trebui să știe bolnavii de inimă despre COVID19 și cum se pot proteja-Dr. Mihaela Terheci, medic specialist cardiolog

Related Posts
Verified by MonsterInsights