SCJU Craiova are, de astăzi, trei sisteme Real Time PCR, pentru teste COVID19

Spitalul Județean de Urgență Craiova a fost pusă în funcțiune astăzi o linie formată din trei sisteme Real Time PCR, pentru prelucrarea probelor SARS-COV-2. Reprezentanții unității medicale au notificat în acest sens Direcția de Sănătate Publică Dolj că pot fi prelucrate zilnic între 150 și 200 de probe.

Linia Real Time PCR a fost montată în laboratorul de genetică medicală (Centrul Regional de Genetică Medicală) al SJU Craiova, unde activează nouă cadre medicale de specialitate, sub coordonarea prof. univ. dr. Mihai Ioana.

Spațiile și echipamentele au fost puse la dispoziție de Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova. De asemenea, mai multe persoane fizice și juridice au donat echipamente medicale, printre care și sisteme de extracție automată ARN viral, dar și kit-uri de testare.

UPDATE

Laboratorul de testare pentru COVID -19, înființat la SCJU Craiova cu sprijinul UMF Craiova a fost dotat cu un flux automat de extracție și purificare a ARN-ului viral si kituri de testate pentru 2 000 de pacienti.

Acțiunea este realizată de Rotary Craiova Probitas, în parteneriat cu Ford Motor Company Fund, Fundatia Ion Tiriac si cu sprijinul partenerilor locali de business: Banca Transilvania, Intercom Film, Grupul Civitas, E-Twow Romania, Team Montage, Simode, Eurogenetic, Restaurant Epoca, Spiact, Inside Technologies, Solarex, Camera Executorilor Craiova, Camera Notarilor Publici Craiova, Aldona, Lucalex, si alte persoane fizice.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Pacienții cu boli autoimune, uitați de România. „Fără tratament, ne târâm până nu mai avem nici o șansă”

Next Post

Programa pentru bac și evaluare națională nu va cuprinde materia din semestrul II

Related Posts
Verified by MonsterInsights