Medic de la Spitalul din Filiași infectat cu COVID-19

Un medic de la Spitalul din Filiași a fost infectat cu noul coronavirus și se află internat la spitalul de Boli Infecţioase Craiova, după ce s-a simţit rău. Este unul dintre primii medici care au intrat în contact cu bărbatul din Filiași confirmat cu COVID-19 și care a decedat având și alte comorbidități, fiind primul deces apărut în România. 

Medicul de la Spitalul din Filiași este cel care a insistat ca pacientul să fie testat, intrând în conflict cu conducerea unităţii medicale, conform unor surse din interiorul spitalului. În acest moment, este o anchetă în desfășurare în urma cărei se va stabili ce s-a întâmplat.

Pacientul de la care medicul a contacta boala este bărbatul care suferea de cancer și s-a întors din Franța pe 6 martie. Pe 15 martie a ajuns la UPU Filiași, pentru că se simțea rău. După mai multe solicitări ale medicilor, pacientul a fost testat și depistat cu COVID-19. Ulterior, a decedat la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova. 

23 de angajaţi ai spitalului din Filiaşi care au intrat în contact cu bărbatul au fost testaţi şi trimişi în izolare la domiciliu pentru 14 zile. În 18 martie Compartimentul de Primiri Urgenţe de la Filiaşi a fost închis. Medicul depistat cu COVID-19 a fost retestat după ce a început să aibă simptome specifice. 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Transport gratuit pentru medicii din București, prin aplicația FREE NOW

Next Post

Spitalul de Boli Infecțioase Craiova dotat cu un aparat pentru depistarea COVID19

Related Posts
Verified by MonsterInsights