Clinica de Cardiologie Intervențională de la SCJU Craiova, centru de triaj

Clinica de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova (SCJU) Craiova a devenit centru de triaj și testare pentru pacienții suspecți de COVID-19. Măsura a fost luată de conducerea spitalului, pentru a limita răspândirea cazurilor de coronavirus. 

AUTOR: Ana-Maria Predilă

 

 

SCJU Craiova mai are ocupate doar 200 de paturi din 1.400, după ce s-a decis externarea tuturor pacienților care nu sunt în pericol iminent. Cu toate acestea, la Unitatea de Primiri Urgențe, a celei mai mari unități medicale din Oltenia, ajung cele mai multe urgențe. Pentru a încerca evitarea răspândirii COVID-19 în întreaga unitate medicală, toate cazurile suspecte sunt triate și testate în Clinica de Cardiologie, din curtea spitalului. 

„De vineri am deschis Centrul de Cardiologie pentru triajul pacienților. Cei care vin cu tuse, pneumonie trec prin triaj, sunt tratați ca suspecți, le recoltăm probe și rămân acolo până aflăm rezultatele. Suspecții sunt băgați în Centrul de cardiologie, unde se găsește mereu un medic și asistent îmbrăcați în echipament complet, care stau șase ore acolo. Cel mai mult am avut șapte suspecți, până acum nu a fost nici unul pozitiv. Încercăm să protejăm spitalul, pentru că vorbim de o clădire monobloc, construită în anii 70, unde este greu să creezi circuite perfecte. SCJU Craiova trebuie protejat și am spus asta tuturor, aici sunt secții unice în Oltenia și nu putem risca”, a explicat dr. Teodor Sas, managerul SCJU Craiova. 

Întrebat de dotarea cu echipamente de protecție, dr. Teodor Sas a spus că de la Ministerul Sănătății nu a fost trimisă o cantitate mare de echipamente, pentru că SCJU Craiova este considerat spital de faza a treia. 

„Suntem considerat încă spital de faza a treia și de aceea Ministerul Sănătății ne-a dat cantități mici de echipamente de protecție, la UPU s-au dat mai multe. Deși suntem spital  de faza a treia este nevoie de echipamente de protecție pentru că toate urgențele vin aici”, a explicat managerul SCJU. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Teste de antrenament pentru bac și evaluarea națională publicate de Ministerul Educației

Next Post

Care sunt spitalele din Dolj unde vor fi tratați pacienții cu COVID-19

Related Posts
Verified by MonsterInsights