Platformă de evaluare medicală la distanță – Medicentrum.ro.

Medicii și pacienții care trebuie să evite cât mai mult contactul în această perioadă, în care OMS a declarat pandemie din cauza răspândirii cazurilor de coronavirus, pot folosi aplicația medicală medicentrum.ro. Autoritățile recomandă să evităm spitalele, unitățile de primiri urgențe sau ambulatoriile. Dacă totuși avem nevoie de sfatul unui medic îl putem primi online. 

Autor: Ana-Maria Predilă

 

 

Dr. Horațiu Ioani, medic primar neurochirurgie, a creat platforma medicală: medicentrum.ro cu scopul de a facilita accesul pacienților la opinii medicale și indicații teraputice venite de la medici de diverse specialități. Cum se procedează? Poți accesa platforma și merge la „evaluare de caz”, completezi formularul și apoi selectezi medicul care te interesează. Online sunt conectați medici din fiecare specialitate, care îți pot explica, pe înțelesul tău, care este problema și apoi te pot ghida pentru investigații și tratament. 

Ne explică dr. Horațiu Ioani. 

„Pacientul descrie simptomele, încarcă documente medicale (dacă are) și apoi trimite către medic. Medicul apoi sună pacientul și discuta cazul. În funcție de datele medicale transmise și de discuția telefonică,  medicul decide ce e de făcut în continuare (tratament generic și reevaluare, trimitere la altă specialitate, consultație în cabinet după perioada de izolare)”, explică dr. Horațiu Ioani, medic primar neurochirurg.

⇔ Medicii interesați își pot face cont aici:

https://medicentrum.ro/pentru-medici/creează-cont/

⇔ Pacienții pot vedea medicii și pot selecta o evaluare la un anumit medic aici:

https://medicentrum.ro/medicii-noștri/

Dacă ai simptome care te îngrijorează este recomandat să contactezi pe platformă un medic de medicină internă sau un medic de familie (medicină generală). Acesta te poate îndruma apoi către specialitatea de care ai precis nevoie.

Asigură-te că ai toate documentele medicale legate de acest caz scanate sau fotografiate (scrisori medicale, rețete, bilete de ieșire din spital, rapoarte de la CT/RMN). Asigură-te că ai CD-urile primite de la clinica de radiologie (CT/RMN). În situația în care medicul îți cere mai multe documente, vei primi un email cu o listă de documente lipsă și un link unde le vei putea încărca. 

Dacă te afli la prima solicitare de opinie sau nu ai la dispoziție documentele medicale cerute, raportul medical va conține recomandări pentru investigații.

Dacă medicul tu nu are cont pe platforma medicentru.com îi poți spune să se înscrie pe platforma și-i poți trimite rezultatul analizelor de acasă sau de la birou.

 0721098575
 contact@medicentrum.ro
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Măsuri speciale în grădinițele, școlile, liceele și creșele din Craiova

Next Post

Medicii de familie lăsați fără măsuri de protecție în plină pandemie. Cardul de sănătate mort de patru zile

Related Posts
Verified by MonsterInsights