Examen spectacol susținut de studenții de la Teatru

Un alt fel de examen. Creativitate.Talent. Studenții Specializării Actorie, anul III, de la Facultatea de Litere, din cadrul Universității din Craiova au avut parte de un examen inedit. Lect. univ. dr. Xenia Negrea, profesorul coordonator, i-a provocat la un examen diferit, ingenios, un examen cu public. 

Autor: Ana-Maria Predilă

 

 

Joc de rol. Texte. Bucuria de a face primii pași spre meseria visată: actorie. Studenții de la Facultatea de Teatru au avut o întâlnire spectacol cu publicul, în care au pus în practică tot ce au învățat la cursul de dramaturgie. 

Foto: Cătălin Corneanu

„E un spectacol experiment, este un examen cu public. Sunt texte făcute de studenți în cadrul cursului de dramaturgie. Nu au crezut că vor putea să scrie, erau sceptici, însă după ce am început să facem tot felul de exerciții de creative writing și au văzut că pot scrie lucruri despre care nu știau că le știu, unii dintre ei s-au entuziasmat și s-au implicat foarte mult. Sunt foarte bucuroasă pentru ceea ce au reușit să realizeze”, a spus lect.univ.dr. Xenia Negrea.

 

Foto: Cătălin Corneanu

Examenul a avut loc în sala „Ia te uită” a Teatrului Național „Marin Sorescu”, din Craiova. Textele prezentate sunt rodul creației studenților, care pe parcursul semestrului au fost mereu încurajați să fie creativi, să aibă inițiativă și curaj. 

„Este o întâlnire a studenților de la Teatru cu publicul. Sunt textele făcute de ei. Și-au ales ce personaje să interpreteze. Sunt sigură că îi va ajuta această experiență. Sunt foarte talentați, foarte buni”, a adăugat lect. univ. dr. Xenia Negrea.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

În România mor cele mai multe femei din Europa din cauza cancerului de col uterin. Vaccinarea anti-HPV, salvatoare

Next Post

Seară de muzică la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Related Posts
Verified by MonsterInsights