Ateliere de antreprenoriat social la Palatul Copiilor în cadrul programului Erasmus+

În perioada decembrie 2019 – ianuarie 2020, Palatul Copiilor Craiova a desfășurat numeroase activități de diseminare în cadrul proiectului european Erasmus+ Debate-Global Awareness, țara noastră fiind parteneră în proiect alături de Germania, Turcia, Grecia și Spania.

Beneficiarii, elevi și profesori, au avut ocazia să participe la numeroase ateliere interactive pe teme de antreprenoriat social și valori culturale în context european.

Din punctul de vedere al profesorilor implicați în acest proiect, aceștia au experimentat metode și practici pe care colegii de proiect le aplică în țările de unde provin. Atât pentru cadrele didactice, cât și pentru tinerii elevi, interacțiunea culturală aduce un plus cunoașterii valorilor și reperelor europene.

Elevii au avut șansă să comunice mult mai bine cu cei din jur, în mod direct cu colegii din celelalte țări înscrise în proiect , într-o limba străină, au devenit mult mai interesați de alte culturi, mai încrezători în ei înșiși, și-au dezvoltat creativitatea și capacitatea de inovare, s-au  adaptat nevoilor celorlalți, au învățat să lucreze în echipă și să respecte alte tradiții și culturi și mai presus de toate au învățat despre ceea ce înseamnă să fii cetățean European legând prietenii cu alți elevi din alte culturi, care poate vor rezistă pentru totdeauna.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Profesorii au mai puține hârtii de întocmit. Măsuri concrete pentru reducerea birocrației

Next Post

Expoziție de carte dedicată poetului Mihai Eminescu, la Biblioteca „Alexandru și Aristia Aman”

Related Posts
Verified by MonsterInsights