Cel mai mare spital din Oltenia are accelerator liniar nou, după 18 ani, pentru tratarea bolnavilor de cancer

Secția clinică de Radioterapie Oncologică a fost dotată cu cel mai important și performant aparat de radioterapie – acceleratorul liniar. Este una dintre cele mai mari realizări ale sistemului medical oltenesc din ultimii ani. Medicii, conducerea spitalului și autoritățile au lucrat împreună și după doi ani de discuții și demersuri au reușit să ofere bolnavilor de cancer din întreaga Oltenia o șansa la viață. SCJU Craiova este al doilea spital din țară, după Baia Mare, care reușește punerea în funcțiune a acceleratorului liniar, în valoare de aproximativ trei milioane de euro.
♥Acestea sunt modele de succes pentru cei care au încetat să mai spere și tot ei sunt răspunsul la întrebarea „Cine ne mai face pe noi bine?”. Mulți dintre cei mai buni profesioniști ai sistemului medical au plecat, tocmai pentru că, poate, nu i-am apreciat și încurajat destul. Să ne oprim puțin din goană și haos, să ne uităm în jurul nostru, să învățăm să criticăm constructiv, să ajutăm cu tot ce știm noi mai bine la construirea unei comunități mai bune. 

Autor: Ana-Maria Predilă

Craiova a reușit să închidă în 2019 una dintre marile răni ale sistemului medical oltenesc și a reușit să se înscrie pe harta marilor centre de radioterapie. Aparatul asigură tratament de calitate, pentru următorii 15-20 de ani, tuturor bolnavilor oncologici din Oltenia. Totodată, cu bani de la Consiliul Județean Dolj toată secția de Radioterapie a fost complet renovată.

După ce ani de zile, medicii din Secția clinică de Radioterapie de la SCJU Craiova, care s-au chinuit să ofere tratament pacienților pe aparate care se defectau des din cauza vechimii, trăiesc bucuria de a lucra pe un  accelerator liniar de ultimă generație.

Sute de pacienți din Oltenia au nevoie lunar de radioterapie

Secția de Radioterapie Oncologică este locul în care sunt trimiși pacienți din toată regiunea pentru că doar aici se găsesc specialiștii și aparatura necesară.

Aparatul asigură tratament în următorii 15 ani tuturor bolnavilor oncologici din Oltenia

În România există 21 de centre de radioterapie, dintre care şase private. În Oltenia, singurul accelerator liniar se află în Secția de Radioterapie de la Spitalul Județean Craiova. Odată cu punerea în funcțiune a acestui aparat de înaltă performanță șansele de supraviețuire ale bolnavilor de cancer cresc. În Oltenia, dar și la nivel național, numărul bolnavilor de cancer este în continuă creștere. Scopul echipei medicale și manageriale de la SCJU Craiova este acela de a asigura tratament de specialitate, în condiții de siguranță medicală și nucleară pentru cel puțin 15-20 ani de acum înainte, tuturor bolnavilor oncologici din Oltenia.

„Ne cerem scuze pentru întrerupere celor care s-au îmbolnăvit în această perioada și nu le-am putut asigura tratament decât pe aparatură clasică și nu de înaltă performanță, dar nu a existat altă variantă. Toate aceste operațiuni au fost efectuate cu acordul, coordonarea și cu sprijinul excepțional al Ministerului Sănătății și specialiștilor firmei producătoare Varian, cărora doresc să le mulțumesc eu în numele tuturor bolnavilor oncologici din Oltenia, care vor beneficia de tratamente de radioterapie performante și nu vor ști niciodată cine și cum a făcut posibilă aducerea acestei aparaturi de înaltă performanță și în Craiova”, adaugă dr. Veronica Diță, șefa secției de Radioterapie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Ședințe de kinetoterapie la domiciliu gratuite pentru copiii cu Distrofie Musculară Duchenne, din Dolj

Next Post

Stomatologii craioveni care fac educație medicală dentară în școlile doljene

Related Posts
Verified by MonsterInsights