Eveniment caritabil „Dăruiește speranță”. Forța comunității, care aduce binele

O seară de poveste. 12 decembrie. Evenimentul caritabil „Dăruiește speranță”. Asociația Medici pentru Viața Copiilor și Media10, alături de multe firme și persoane fizice au reușit să arate că forța comunității craiovene este extraordinară și că lucrurile pot fi schimbate în bine dacă suntem uniți. A fost a VII-a ediție a acestui eveniment caritabil, care a crescut de la an la an și-a propus să atingă obiective tot mai îndrăznețe. Am pornit în organizarea acestui eveniment patru oameni, apoi cinci, iar la final am ajuns o comunitate. Vă mulțumim!
Am fost uniți pentru copiii Olteniei și tot pentru ei merită să devenim și mai uniți și mai puternici și mai mulți.
Pe lângă cele trei scopuri caritabile, evenimentul „Dăruiește speranță” și-a dorit să tragă un puternic semnal de alarmă – Oltenia este singura regiune din țară, care nu are un spital pentru copii. Oltenia are nevoie de un spital pentru îngrijirea în cele mai bune condiții a copiilor, a viitorului regiunii. 

AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

 

 

 

„Într-o lume în care poți să fii orice, alege să fii bun”, iar sute de olteni care s-au alăturat cauzei „Dăruiește speranță”, au ales să fie buni și să ne ajute să ne îndeplinim cele trei obiective propuse în acest an și chiar mai mult de atât.

Dr. Eleodor Cârstoiu, președintele Asociației Medici pentru Viața Copiilor, conf.univ.dr. Alice Buteică, de la Facultatea de Farmacie, din cadrul UMF Craiova sunt promotorii acestui eveniment, care nu au obosit în nici un an să organizeze un eveniment caritabil. De data aceasta ne-am alăturat cu onoare acestor oameni formidabili și noi echipa Media10, dar și dr. Alina Giucă, medic primar cardiolog la SCJU Craiova, un medic cu suflet și dorință de a ajuta.

Video transmisie live OLTENIA TV – Mulțumim!

Cu ajutorul dumneavoastră, doi copii cu Distrofie Musculară Duchenne vor beneficia de cărucioare electrice

În primul rând ne-am dorit să îl ajutăm pe Bogdan, un băiat de 15 ani din comuna Giurgița, care suferă de Distrofie Musculară Duchenne, o boală incurabilă, ce îl ține imobilizat. Singura soluție ca Bogdan să iasă afară din casă, să vadă lumina zilei, să vorbească cu vecinii, cu prietenii, să meargă la o școală specială este să aibă un cărucior electric. Cu ajutorul donațiilor făcute de comunitatea medicală și academică din Craiova, a managerului unui spital din Oltenia,  dar și al companiei SuperMedical, care distribuie aparatură medicală, am reușit să strângem banii necesari pentru achiziționarea unui cărucior electric, performant, pentru Bogdan, dar și pentru un alt băiat din Dolj, care suferă de aceeași boală incurabilă.

Isabela Tudorache, președintele Asociației Parent Project pentru Distrofie Musculară Duchenne a mulțumit în numele copiilor și familiilor, pentru susținere și la rândul său a donat 1.000 de lei

SCJU Craiova și Spitalul „Filantropia” vor primi câte un EKG pentru dotarea secțiilor de Neonatologie

O altă cauză care ne-a unit a fost achiziționarea unui aparat electrocardiograf (ECG) de care medicii cardiologi au nevoie la SCJU Craiova pentru diagnosticul complet și corect al afecțiunilor cardiace congenitale, la copii cu vârste între 0-1 an, mai ales a celor născuți prematur. De un astfel de aparat pentru copii au nevoie și medicii din Clinica de Neonatologie, a Spitalului Municipal „Filantropia” Craiova.

Mădălina Ispas, Director de îngrijiri la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova a mulțumit în numele conducerii spitalului pentru donațiile făcute și sprijin

Am reușit să îndeplinim și aceste obiectiv, tot cu ajutorul dumneavoastră și vă mulțumim! În fiecare dintre cele două spitale va ajunge un aparat ECG pentru copii. Unul dintre ele a fost donat de clinica medicală privată Prima Clinic, care a arătat astfel că sistemul de sănătate privat poate completa și sprijini cu adevărat spitalele de stat, iar celălalt ECG urmează să fie achiziționat din fondurile strânse în urma evenimentului caritabil.

Dr. Alina Giucă, cardiolog la SCJU Craiova, tratează adulții cu boli cardiologice, dar fiind un om cu suflet mare și dorință de a face bine, s-a implicat extraordinar de mult în susținerea evenimentului caritabil și strângerea donațiilor, care vor ajuta cazurile micuților ce ajung la spitale.

Moș Crăciun ajunge în toate spitalele din Craiova datorită donațiilor dumneavoastră

Cea de-a treia dorință pe care ne-am propus să o putem îndeplinim, tot cu ajutorul dumneavoastră a fost să le oferim cadouri copiilor, care rămân internați în toate spitalele din Craiova în preajma sărbătorilor de iarnă.

Moș Crăciun va ajunge în toate spitalele din Bănie, încărcat de cadouri. În jur de 200 de copii vor primi jucării, dulciuri, fructe, cărți, hăinuțe, încălțăminte.

O mare parte din jucării, dar și încălțăminte au fost donate de Nourish BioMarket – magazin de produse bio, care cunoaște acțiunile și seriozitatea cu care se implică atât Asociației Medici pentru Viața Copiilor, cât și conducerea SCJU Craiova. O altă parte din cadouri va fi cumpărată din donațiile strânse în urma evenimentului caritabil.

O parte din cadourile oferite de Nourish Bio Market 

Reușita vă aparține. Ne înclinăm!

Reușita acestui eveniment caritabil vă aparține dumneavoastră, celor care ați cumpărat bilete la concertul minunat susținut de trupa Proconsul. Lista firmelor care au ales să facă bine este mare și ne bucurăm să le facem cunoscute numele: Primăria Craiova și Centrul Multifuncțional (mulțumim pentru punerea la dispoziție a sălii generoase), Ciromat (companie unde oamenii au dăruit din suflet pentru comunitate), AllAudio (firmă care și-a dorit să sprijine acțiunile caritabile), TopGel (companie care mereu sprijină comunitatea și nu se oprește niciodată din a ajuta, mai ales sistemul de sănătate), Epoca și Azalis Gaz (branduri craiovene în spatele cărora se află oameni cu suflet mare, oameni care au ajutat mereu și nu se opresc din a oferi comunității o parte din ceea ce produc), Al Shefa (lanț farmaceutic al unor oameni ce sprijină accesul oamenilor la servicii medicale), KinetoPlus (o comunitate magnifică de kinetoterapeuți craioveni, care au fost parteneri în organizarea evenimentului, o echipă care are suflet de aur), OSF (organizația studenților farmaciști din Craiova care au susținut acest eveniment caritabil încă de la prima ediție), Nourish BioMarket (magazin de produse bio care susține stilul de viață sănătos și care nu au stat nici o clipă pe gânduri, când a fost vorba să ajute), hotel Europeca (oameni cu suflet, mereu deschiși la a facem fapte nobile), La Print (echipă de tineri frumoși, cărora le pasă de societatea în care trăiesc și care au ajutat din suflet cu imprimarea biletelor, afișelor), WebGryg (creație afișe, machete), SuperMedical (companie care distribuie aparatură medicală, în spatele cărei se află oameni cu suflet, care au donat un cărucior electric),  MedTehnica (companie care distribuie aparatură și tehnică medicală), Prima Clinic (clinică medicală privată ce susține sistemul de sănătate de stat, donație EKG), Evobrand (organizator evenimente).

Mulțumim copiilor talentați și frumoși de la școala de dans Dance Beat, care ne-au oferit un spectacol de dans minunat. Mulțumim formației Perfectly Simple, tineri craioveni de extrem de talentați și cu dorință de a ajuta, care ne-au bucurat cu colindele și cântecele lor. Solista Mihaela Pătran a fost mereu alături de acest eveniment caritabil.

Mulțumim pentru cadourile oferite la tombolă: echipa de fotbal Universitatea Craiova, farmacia Catena, S.C. Fares. S.A Orăștie, cafeneaua Cadouri.Dulciuri.Flori, salon La Belle Femme, tânăr artist craiovean, Oltenia TV, fotograf Cosmin Diaconu. 

Mii de mulțumiri tuturor celor care au donat sume mai mici sau mai mari, celor care ne cunosc și care nu ne cunosc, celor care au făcut donații importante fără să dorească să le spunem numele. Sunteți minunați! Împreună am dăruit speranță și tot împreună putem crește binele. Vă vom ține la curent cu toate acțiunile pe care le facem din banii donați!

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Ateliere de Crăciun pentru copii, în Craiova

Next Post

Şcoala craioveană de muzică, premiată

Related Posts
Verified by MonsterInsights