Peste 20 de firme de top la târgul de joburi de la UCV. Studenții încântați de oferte

Studenții, dar și absolvenții Facultății de Științe au avut ocazia să-și găsească jobul mult visat. Peste 20 de firme au prezentat ofertele de stagii de practică, internship și chiar de angajare tinerilor craioveni, la târgul de joburi destinat studenților de la Științe (Matematică, Fizică, Informatică, Chimie și Geografie). Cum a fost?  

AUTOR: CORINA MIHAILOV

Multe dintre firmele prezente au mai colaborat cu departamentele Facultății de Științe, iar angajatorii s-au arată încântați de pregătirea studenților. Unele companii au căutat persoane care au mai lucrat în domeniu, majoritatea, însă, s-au arătat dispuse să angajeze tineri fără experiență și să le ofere training-uri. Cert este că toți angajatorii își doresc din partea studenților implicare, seriozitate și responsabilitate.

Foto: Jony Wils

Emilia Copăcel, reprezentat al agenției de turism Wuvam Tours, a venit cu două posturi în fața studenților și este sigură că va găsi candidații de care are nevoie. 

„Îmi doresc să găsesc un agent în turism și o persoană pe partea de IT, care să fie foarte bine pregătită, chiar dacă este la început de drum, dacă are o viziune clară, ne putem dezvolta împreună. Unii cer un mail unde să trimită o recomandare, îmi place să văd asta. Inițial nu am văzut nicio persoană cu un CV și mă gândeam că poate nu știu exact despre ce este vorba, dar mai apoi au început să vină cu CV-urile și sunt foarte pregătiți. Cei care au venit cu CV-ul au un plus, pentru că îmi arată mie, ca angajator, că sunt pregătiți să învețe, să lucreze, să se dezvolte într-o companie și să formăm o echipă durabilă. Îmi place că văd studenți care au mai făcut voluntariat și au o pregătire. Am mai avut colaborări cu departamentul de Geografie”, a spus Emilia Copăcel. 

Un alt reprezentant al unei agenții de turism a venit să recruteze studenți, să le prezinte avantajele de a lucra în domeniu, dar și responsabilitățile.

„Avem o relație foarte bună cu Departamentul de Geografie, al Universității din Craiova. Încă de la deschiderea companiei avem un angajat, absolvent UCV, foarte bine pregătit. Din vară așteptăm proaspeți absolvenți pentru postul de agent de turism. Pe lângă salariu oferim și alte beneficii, în funcție de performanță. Lucrând într-o agenție de turism avem posibilitatea să călătorim gratuit, să mergem în excursii de documentare, fie în România, fie în Europa, fie pe alte continente, să ne cunoaștem partenerii, furnizorii, dar și destinațiile pentru a le putea promova mai departe turiștilor” spune Claudia Albă, reprezentant al agenției Terra Blue. 

Compania Syncron Soft oferă studenților posibilitatea de internship pe perioada verii și sunt în căutare de studenți pasionați de programare și care să vină idei noi.

„Noi venim cu oferte de internship pe perioada verii și căutăm în special programatori JAVA, dar oameni cu experiență, care să aibă cât de cât în conștiință. Studenții sunt dornici să afle informații despre noi. Unii dintre ei au chiar proiecte pe care le dezvoltă individual, nu proiecte pentru facultate, dar sunt și foarte mulți care nu au deloc experiență. Căutăm oameni care să fi lucrat ceva, nu doar cursurile și laboratoarele de la facultate. Ne dorim să vedem oameni care au pasiune, care dezvoltă idei noi.”, afirmă Dumitru Bogdan, reprezentant al firmei  Syncron Soft.

Studenții s-au arătat încântați de organizarea târgului, dar și de ofertele angajatorilor. În timp ce unii au venit hotărâți să se angajeze, cu CV-ul la ei, alții au căutat stagii de practică sau internship.

Teia este anul studentă în anul I. Își dorește să participe la cât mai multe traininguri oferite de firme.

„Sunt oferte și pentru studenți de anul întâi, și pentru studenți mai mari. Am vorbit cu câteva companii, toți angajatorii sunt foarte deschiși. Pentru cei de anul întâi au și internship-uri pentru cei mai mari au oferte de angajare. Cerințele sunt acceptabile. Tot ce trebuie să faci este să fii decis și să aplici la compania care ți se potrivește. Eu sunt la început, vreau să învăț și mă interesează să merg la o firmă care să investească foarte mult în educație, în traininguri și să aibă un mediu de lucru plăcut”, spune studenta. 

Dan Pasmac este student la master și spune că a găsit ceea ce căuta la târg, mai exact proiecte de practică și internship. 

„Ofertele mi se par bune, chiar am rămas plăcut surprins. Angajatorii și cerințele lor s-au pliat pe așteptările mele, eu sunt conștient de faptul că nu am ce oferi pentru a cere un loc de muncă. Mai mult am venit la târg pentru a întreba de practică sau internship și chiar mi s-au părut generoase ofertele, angajatorii deschiși. Mă interesează mai mult partea de IT sau, dacă nu, domeniul financiar. Vreau să fac practică ca să văd dacă chiar îmi place”, spune Dan Pasmac. 

La târg au fost prezente firme ca Hella, Netrom, Ubisoft, Quest, BCR, Wuvam, Terra Blue, Syncron Soft, UniCredit Bank, Caphyon, Charisma, Continental, dar și altele.

FOTO: Jony Wils

 

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Părintele, Copilul și Grădinița – seminar și lansare de carte

Next Post

Nisi Dolor Etiam Eleifend Pretium Libero Quis Amet Nam Vel A Consequat Penatibus

Related Posts
Verified by MonsterInsights