Burse mai mari pentru studenții Universității din Craiova

Noul an universitar vine cu vești îmbucurătoare pentru studenții din Craiova. În cadrul ședinței Senatului Universității din Craiova a fost votată modificarea cuantumului burselor după cum urmează:

Bursa sociala: 580 lei, în loc de 460 lei;

Bursa merit: 700 lei, în loc de 600 lei;

Bursa performanță: 900 lei în loc de 700 lei. 

De asemenea, s-a modificat și metodologia de acordare a burselor, astfel că bursa de performanță va fi acordată și pe durata vacanțelor.

Studenții de la cursurile de zi pot beneficia de burse de performanță, burse de merit și burse sociale.

Bursele de performanță se acordă începând cu anul II de studiu, pentru o perioadă de 12 luni consecutive, inclusiv pe perioada vacanțelor, pe baza de concurs, studenților integraliști numai de la programele de licență, cursuri  de zi, cu rezultate profesionale (media generală pe ultimele 2 semestre trebuie să fie 10), dar și cu rezultate de cercetare științifice, culturale, sportive sau organizatorice. Pentru a beneficia de bursă de merit, studenții trebuie să fie integraliști, școlarizați în regim bugetat și să aibă o medie minimă stabilită în funcție de profilul facultății.

Bursele sociale se acordă, la cerere, studenților care nu beneficiază de bursă de merit, în funcție de situația materială sau de sănătate a studentului, în limita a 10% din fondul total de burse alocat universității.

De asemenea, studenții Universității din Craiova pot beneficia de bursă de voluntariat în limita veniturilor proprii și în limita resurselor bugetare, câte una pe facultate, pe perioada unui semestru universitar. Studenţii de la cursurile de zi licență și master, indiferent de an, care doresc să aplice pentru acest tip de bursă vor depune la secretariatul facultăţii o cerere însoţită de diplome și documente doveditoare ale activităților de voluntariat.

Universitatea din Craiova şi facultăţile pot acorda si burse speciale (ex. bursele Forum si bursele INCESA) din veniturile proprii extrabugetare.

AUTOR: CORINA MIHAILOV

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Etiam Ante Sem Enim Ipsum Amet Eros Ligula Ullamcorper Vivamus Eu

Next Post

Vasile Cepoi, președintele ANMCS: „Incidenţa evenimentelor adverse asociate asistenţei medicale derminate de deficienţe de comunicare este destul de mare”

Related Posts
Verified by MonsterInsights