Primele doze de vaccin antigripal au ajuns în Dolj

Cervical Cancer Vaccine
Aproximativ 53.000 de doze de vaccin antigripal se estimează că vor ajunge, anul acesta, în depozitele Direcţiei de Sănătate Publică Dolj. La începutul acestei săptămâni a ajuns primul lot de vaccinuri, adică 17.800 de doze. Comparativ cu anul trecut, județului Dolj îi vor fi repartizate cu aproximativ 7.000 de doze de vaccin mai mult.

„Vaccinul pentru populație l-am primit de săptămâna trecută, o primă tranșă de 17.800 de doze. Ca și până acum, vaccinul va veni în etape. Anul trecut, am primit 40.000, am mai cerut 6.000 și le-am și primit, iar anul acesta urmează să primim, în total, 53.000 de doze”, a menționat dr. Ștefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj.

Cea mai mare problemă este, potrivit medicilor de familie, că aceste vaccinuri vin în etape. Ideal ar fi, spun aceștia, ca procesul de distribuire să fie demarat mai devreme pentru ca necesarul de doze să ajungă în timp util în cabinete.

Ca în fiecare an, vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis persoane cu vârsta peste 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide conform strategiei MS şi recomandărilor OMS şi ECDC.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Despre lasere la Departamentul de Fizică al UCV

Next Post

Cum afectează jocurile video creierul și comportamentul copiilor

Related Posts
Verified by MonsterInsights