Brit Academy Kids, singurul after-school bilingv din Craiova

O programă gândită astfel încât copiii să fie lăsați să își urmeze vocația. Activități neconvenţionale. Un mediu prietenos. Oră de lectură. Vizită la muzee, în parc. Activități sportive. Lecții învățate prin joacă. Educație pentru sănătate. Brit Academy Kids este singurul after-school din Craiova organizat după modelul educațional britanic, ce deține franciza programului SRB English. Sistemul de învățământ britanic este unul dintre cele mai performante sisteme din lume. Iar la Brit Academy Kids cadre didactice, care au predat în sistemul de învățământ britanic știu cum să îndrume copiii, să îmbine joaca liberă, cu joaca educativă.

 AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

Brit Academy Kids este partener al Școlii Romano Britanice din Craiova și locul unde copiii sunt încurajați să se exprime liber, să fie creativi și să acumuleze cunoștințe ce îi ajută să facă față examenelor pe care le au de trecut, dar mai ales, să rețină informații utile pentru tot restul vieții. E suficient să arunci un ochi pe pagina de Facebook  a centrului și te vei convinge. Valorile principale pe care copiii le învaţă, prin toate activitățile pe care le fac, sunt respectul și succesul. La Brit Academy Kids nu se încurajează sistemul pedepselor și al recompenselor și nici competițiile între copii. 

Centrul de after-school Brit Academy Kids a apărut din dorința Laviniei Rogoveanu, mamă a doi copii,care a vrut să le ofere micuților săi, dar și altor copii,  un loc unde să poată să învețe prin joacă, să se bucure de activități care nu se fac la școală, să beneficieze de metode de studiu, la care au acces copiii care studiază la cele mai performante sisteme de educație din lume. Și a reușit. Din această toamnă Brit Academy Kids și-a deschis porțile. Pentru că și-a dorit să  le ofere copiilor tot ce este mai bun din punct de vedere educațional, Lavinia a făcut un parteneriat cu Școala Româno-Britanică din Craiova.

„Suntem o echipa tânără, la început de drum, dar am ales să învățăm și să fim îndrumați în permanentă de persoane calificate, care au experiența unui model nou în educație. De aceea, avem un parteneriat cu Școala Româno-Britanică. Prin programul SRB English, model educațional britanic, ne dorim completarea curriculumului românesc, pentru o mai bună înțelegere și aplicare a noțiunilor învățate. Școala Româno-Britanică ne ajută cu materialele didactice, dar și cu traininguri de specialitate pentru cadrele didactice”, spune Lavinia.

De ce este performant sistemul educațional britanic? Motivele sunt multe. Însă, cele mai importante sunt date de faptul că învățarea nu se face prin memorare, ci prin joc, iar procesul de învăţare este adaptat nevoilor și capacităților copiilor. Mai mult, prin metodele alternative de predare, copiii nu mai privesc ca o corvoadă învățarea unei limbi străine sau făcutul temelor.

Ajutor pentru realizarea temelor

Temele pentru acasă devin de multe ori un motiv de dispută și un stres pentru părinți și copii. La Brit Academy Kids copiii sunt ajutați să înțeleagă rolul temelor.

„Temele pentru acasă au rolul de a-l ajuta pe elev să înțeleagă mai bine lecțiile predate în clasă. Le oferim ajutor copiilor în efectuarea temelor primite la școală și pentru consolidarea cunoștințelor, astfel timpul pe care ei îl petrec după after-school, acasă, cu părinții este unul de calitate”.

Ce înseamnă un sistem bilingv de predare? Beneficii

În lumea din ce în ce mai globalizată a secolului în care trăim, cunoașterea mai multor limbi străine aduce din ce în ce mai multe avantaje practice. Cercetările moderne au dovedit că avantajele bilingvismului sunt mult mai mari, chiar decât simpla abilitate de a conversa, sau de a interacţiona, cu o diversitate mare de oameni. Cele mai multe dovezi ale studiilor de specialitate arată faptul că experienţa bilingvă îmbunătăţeşte, în primul rând, funcţia executivă a creierului. Cercetătorii mai susțin că, atunci când învăţăm o altă limbă, dezvoltăm avantaje cognitive care îmbunătăţesc atenţia, autocontrolul şi abilitatea de a face faţă informaţiilor conflictuale.

Un sistem de predare bilingv ajută copiii să își dezvolte abilitățile de comunicare, atât în limba engleză, cât și în limba română, adaptabilitatea, autocontrolul și abilitatea de concentrare”, spune Lavinia.

La Brit Academy Kids copiii își fac temele, învață lucruri noi și desfășoară activități creative și de recreere, alături de două cadre didactice tinere, pasionate și bine pregătite.

 Copiii învață de la un cadru didactic care a lucrat în sistemul britanic

Tatiana Petrișor a predat și în sistemul de învățământ englezesc. Experiența acumulată în Marea Britanie o ajută să le ofere copiilor cele mai eficiente metode de acumulare a cunoștințelor.

„Copiii învață prin joc, ținem cont de ce le place copiilor și de abilitățile fiecăruia. Activitățile și materialele didactice sunt pregătite din timp cu mare atenție și sunt adaptate copiilor de la clasă. Lucrăm unul la unul, dar și în grupuri mai mari. Îi încurajăm să își exprime punctele de vedere, să socializeze. Nimeni nu este pedepsit. Sunt apreciați de fiecare dată când reușesc și încurajați să nu renunțe, până nu găsesc o soluție. Încurajăm copiii să caute soluții pentru rezolvarea problemelor, astfel încât să devină încrezători, capabili, independenți și de succes. Învățarea se face prin metode alternative și nu prin memorare și punem mult accent pe dezvoltare personală”, spune educatoarea Tatiana Petrișor.

 Copiii nu mai stau în fața TV și tabletei, ci se joacă în aer liber în curtea amenajată special

Copiii se pot bucura de activități și jocuri în aer liber. Curtea interioară a centrului este amenajată în așa fel încât ei să poată face cât mai multe activități educativ – recreative în aer liber.

Brit Academy Kids este soluția ideală și pentru perioada vacanțelor. Aici se desfășoară activități educativ-recreative și de învățare și pe perioada vacanțelor, între orele 09-18.

 

Copiilor li se asigură masa. Meniul este ales de un medic nutriționist

Meniul este ales zilnic cu ajutorul unui medic nutritionist.

„Acordăm o importanță deosebită în alegerea meniului zilnic. Mâncarea este proaspătă și sănătoasă, meniul zilnic al copiilor este ales de un medic nutritionist”, explică Lavinia Rogoveanu.

Părintele poate să urmărească tot ce face copilul cu ajutorul telefonului

La Brit Academy Kids părinții își știu copilul în siguranță, iar prin sistemul video și camerele de luat vederi montate în centru pot să urmărească de pe telefon tot ce face copilul, în orele petrecute la after-school.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Conferința TEDx, în Craiova. Povești de business spuse de antreprenori români

Next Post

Conferința Națională „Elitele și mecanismele puterii în spațiul românesc (secolele XV-XX)”, la UCV

Related Posts
Verified by MonsterInsights