Conferința TEDx, în Craiova. Povești de business spuse de antreprenori români

2 noiembrie 2019. Ramada Plaza din Craiova. TEDxMihaiViteazulSquare. Un eveniment ca o gură de aer proaspăt, organizat de Rotaract Craiova Probitas. Opt oameni valoroși, care au reușit prin forțele proprii vin să ne spună povestea lor. Vino să asculți povești de business spuse de antreprenori români care au transformat imposibilul în posibil.

AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

TEDxMihaiViteazulSquare este despre motivație și oameni care ne arată că SE POATE. Dacă vrei să te molipsești de fapte bune și să vezi cum omul sființește locul și momentul vino la conferință. Știm, timpul este cel pe care dăm mereu vina când nu am vrea să facem ceva, dar nu reușim. Este însă necesar să învățăm să facem timpul să lucreze în favoarea noastră.

Noile tehnologii, inovațiile din domeniul sănătății, mass-media, oamenii și conexiunile umane, ONG-urile și businessurile creează un val de schimbări care ne afectează pe toți, care schimbă societatea noastră. Lumea se schimbă în fața ochilor noștri. Nu numai că trebuie să ne adaptăm noilor trenduri, dar, în calitate de lideri locali, avem posibilitatea, dar și responsabilitatea de a modifica, de a inova și de a revoluționa comunitatea în care trăim, orașele, țara și, de ce nu, lumea.

Profită și alege să îți dedici câteva ore pentru discuții care te pot înălța. Vei vedea tineri care nu găsesc scuze pentru nimic din ce poate ajuta comunitatea să crească și care ne împărtășesc poveștile lor inspiraționale. Sunt lideri și au idei mărețe. Prin ceea ce fac, schimbă lumea în fiecare zi.

Cine sunt cei cu care îți dăm întâlnire

Ionuț Valentin Panea este profesor la Academia de Studii Economice din București, iar în timpul liber îi place să lucreze cu tineri liceeni în domeniul roboticii educaționale. Îi place să fie la curent cu cele mai noi informații tehnologice pentru a putea promova România cu realizările noastre și pentru a inspira tinerii lideri de mâine.

Fiind managerul și instructorul echipei AutoVortex, acesta a reușit să conducă echipa în câștigarea tuturor competițiilor majore de robotică FTC din întreaga lume, în Coreea de Sud, Rusia, Olanda, Germania, Republica Cehă, Spania, Franța, Canada, Israel, Australia și Africa de Sud. A adus competiția de robotică FTC în România și a reușit să o facă accesibilă pentru elevii de liceu.

După ce a contribuit la formarea a peste 50 de echipe noi românești și a îndrumat peste 500 de studenți din toată țara, își dorește să continue această frumoasă activitate și să inspire cât mai mulți tineri să își atingă obiectivele propuse.

Un alt speaker care se alătură evenimentului de pe 2 noiembrie este Mihai Voinea.

Mihai este antreprenor și medic, co-fondator al Marsilian, companie de IT care deține cele mai mari platforme online de educație medicală în zona academică din România.

La 25 de ani, după ce a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMF Craiova, Mihai a luat o decizie radicală: și-a acordat un an sabatic pentru a călători în jurul lumii. Cele peste 50 țări de pe 5 continente pe care le-a experimentat în ultimii 6 ani i-au schimbat radical viziunea despre viață.

Cu 5 ani în urmă, acesta construia împreună cu fratele său ce avea să devină cea mai utilizată platformă de pregătire pentru examenul național de rezidențiat: Grile-Rezidentiat.ro. A creat apoi un parteneriat strategic pentru se extinde și în lumea juridică. De-a lungul anilor, platformele deținute de Marsilian au acumulat peste 60.000 de utilizatori, intrând recent și în zona corporate, cea mai recentă inovație fiind BioMap.ro – prima platformă de medicină 3D în limba română.

Mișcat de dorința de a-i ajuta pe ceilalți, Mihai a strâns în ultimii ani, prin donații, fonduri în valoare de peste 7.000 euro alergând ultra-maratoane. În 2015 a alergat pe distanța Vidin-Craiova (102 km), ajutând la strângerea a aproape 4.000 euro pentru secția de neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Craiova. Pasiunea sa pentru triatlon l-a plasat în 2018 pe locul 4 în România în cadrul competițiilor IronMan la categoria sa de vârstă.

Următorul invitat este un om care a schimbat mii de vieți cu munca lui și cu viziunea lui despre lume. Vlad Voiculescu este cel care a pus pe picioare Rețeaua Citostaticelor MagiCAMP, MagicHOME și alte câteva proiecte de comunitate cu impact asupra vieții a zeci de mii de români.

Vlad a studiat și și-a construit o carieră în finanțarea proiectelor de investiții la Viena, Austria, unde a locuit 14 ani. În 2016 s-a întors în România și a fost șef de cabinet al Ministrului Finanțelor și apoi Ministrul Sănătății, cel mai tânăr ministru al guvernului tehnocrat.

În 2018 a fost desemnat alături de Mihai Șora “Cetățeanul European al Anului” pentru proiectul MagiCAMP și selectat între cei 25 lideri globali cărora le-a fost acordată bursa Eisenhower, un program de leadership înființat în SUA în urmă cu peste 60 de ani.

Cel de-al patrulea speaker care ne va inspira pe 2 noiembrie este fondatoarea demersului istoric FEMEI PE BANCNOTE, Janina Nectara.

În impresionanta campanie, devenită premieră națională, Janina Nectara a reușit performanța de a aduce laolaltă jurnaliști din toate trusturile de televiziune, publicații din toată țara, cei mai iubiți artiști, cele mai prestigioase universități, institute de cercetare ale Academiei Române, Patriarhia Română și, în final, Banca Națională a României.

Rezultatul? Un act istoric!

După 150 de ani de la nașterea leului românesc, Janina Nectara reușește să doboare o barieră culturală majoră, impunând celebrarea femeilor pe banii românești. Acest demers de excepție, campania FEMEI PE BANCNOTE, devine simbolul luptei unitare pentru recunoașterea meritelor tuturor femeilor din România. Iar noile emisiuni monetare naționale – bancnota aniversară, pe care este afișată Regina Maria și bancnota permanentă cu Ecaterina Teodoroiu, rămân mărturia faptului că nenumărate românce au fost PRIMELE ÎN LUME sau UNICELE.

Totodată, Janina Nectara este primul și singurul jurnalist român, care a scris pentru revista Vogue – supranumită Biblia Modei.

Fiind o apariție constantă la prezentările de modă internaționale, Janina Nectara a devenit și prima româncă non-model care a apărut în publicații internaționale de modă.

New York Magazine a numit-o printre cele mai bine îmbrăcate personalități de la Săptămâna Modei de la Paris.

Grație site-ului său, www.FashionAvecPassion.com, Janina a avut proiecte importante cu cele mai prestigioase case de modă precum Giorgio Armani, Dolce&Gabbana, Roberto Cavalli sau Gucci.

Revista Forbes o include pe Janina în topul ediției sale speciale, 30 Sub 30 Tineri Inovatori și Antreprenori din România.

Prin prisma platformei online, Fashion Avec Passion, Janina a realizat primele livestreaming-uri ale showurilor de modă direct de pe podiumurile internaționale, printre care Giorgio Armani, Gucci, Blumarine, Roberto Cavalli, John Richmond, Aquilano.Rimondi, Moschino, Burberry.

Concomitent, Janina Nectara a fost numită ambasadorul Gucci în România al proiectului umanitar internațional, Chime For Change, susținut pe plan global de Beyonce, Salma Hayek, Madonna, Bill Gates, Prințul Harry al Marii Britanii, Eva Longoria, Jennifer Lopez, Malala Yousafzai-câștigătoarea Premiului Nobel pentru Pace -, Maryl Streep, Halle Berry, Ben Affleck, Julia Roberts.

Adrian Cioroianu, speaker la TEDxMihaiViteazulSquare.

Adrian este Hunter, Farmer, Negociator, Influencer, Sales Trainer cu experiență în companii ca Orange, Sony Ericsson și Intel Corporation.

Este antreprenor și a fondat AC KNOWLEDGE, o companie pentru training și consultanță în vânzări.

Din pasiune pentru educație, este și Lead organizer al TEDxFloreasca, primul eveniment TEDx în aer liber din România. A dezvoltat proiectul Sales Magazine – revistă de vânzări.

Deține 20 de ani de experiență în vânzări și diferite certificări internațională în acest domeniu, printre care: Miller Haiman, Imparta și Infoteam.

Adrian este autorul cărții VÂND ORICE, ORICÂND, ORICUI și coordonatorul cărții POVEȘTI NEMURITOARE DE VÂNZĂRI, o colecție de experiențe trăite de vânzători cu experiență din diferite industrii, povești reale de vânzări din care pot învăța toți cei care au tangență cu vânzările.

Aura este Director de Program Teach for Romania, organizație care intervine pentru reducerea inechității educaționale în comunități vulnerabile și producerea unei schimbări sustenabile în sistemul educaţional românesc, prin încurajarea şi pregătirea unor oameni motivați și competenți să devină profesori timp de 2 ani şi lideri dedicaţi ca Alumni ai programului. În momentul de față, în anul școlar 2019-2020, 131 învățători, profesori și alumni Teach for Romania sunt prezenți în 111 școli de stat din 17 județe.

Absolventă a Universității din Craiova, Facultatea de Litere și cu un masterat în Comunicare organizațională, Aura se consideră norocoasă că a descoperit voluntariatul și proiectele de responsabilitate socială înainte de a avea un job plătit. La 20 de ani era președintele AIESEC Craiova, filiera locală a celei mai mari organizații globale pentru tineri, responsabilă de activitatea unei echipe de 40 de studenți și aspirând la o carieră cu și despre dezvoltarea oamenilor. Ulterior, experiența ei profesională a fost cumulată în proiecte educaționale în mediul rural, cu organizații studențești și de tineret, coordonarea de procese în resurse umane, iar acreditarea în coaching – International Coach Federation a venit dintr-o motivație profundă de a crește potențialul oamenilor cu care lucrează și de a le fi nu doar manager, ci partener de drum.

Educația este domeniul care îi aduce împlinire și unde competențele și investiția de timp și energie au cel mai mult sens. Aura face parte din echipa care a pornit activitatea Teach for Romania în 2014: timp de 3 ani a dezvoltat strategiile de recrutare, selecție și integrare pentru program, a coordonat procesele de resurse umane pentru angajați, iar preocuparea ei ca Director de program este oferirea unei experiențe cât mai relevante pentru ca profesorii și învățătorii susținuți de organizație să devină în calitate de Alumni acea comunitate puternică de agenți de schimbare, oameni care înțeleg în profunzime problemele sistemului de educație și pot gândi soluții sustenabile pentru a crește calitatea educației din România alături de organizație.

Biletele pot fi achiziționate de la casele de bilete ale cinematografului Inspire, din incinta Mercur

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Tincidunt Eget Integer Quisque Cum Donec Quam Et Tellus Venenatis Sit Aenean

Next Post

Brit Academy Kids, singurul after-school bilingv din Craiova

Related Posts
Verified by MonsterInsights