Prof.dr.Cătălin Copăescu: „Degeaba se fac investiții, dacă nu ajutăm medicii să fie mai buni pentru pacienții lor”

Cea de-a V-a ediție a Congresului Multidisciplinar „Împreună construim excelența”, care a avut loc în perioada 9- 12 octombrie la Hotel Novotel (București), a oferit ocazia unui număr de peste 1.200 de medici și asistenți medicali să afle noutățile din numeroase arii medicale, de la mai mult de 15 lectori din străinătate. Prezent la eveniment prof. dr. Cătălin Copăescu, președinte Asociația Română pentru Chirurgie Endoscopică şi alte Tehnici Intervenţionale (ARCE) și co-președinte al Congresului Multidisciplinar „Împreună construim excelența” a făcut câteva precizări importante. 

Cursul pre-Congres organizat înainte Congresului Multidisciplinar „Împreună construim excelența în Surgical Training Institute a fost dedicat tehnicilor de tratament modern al herniilor inghinale, cu antrenament pe model animal anesteziat, cu demonstrații operatorii, în care medicii au putut nu doar să ia parte la discuții și să vadă intervențiile operatorii, ci să pună mâna efectiv pe instrumente foarte moderne, să le folosească, să se antreneze și să înțeleagă instrumente avansate de electrochirurgie, de sutură mecanică, etc. Prof. dr. Cătălin Copăescu spune că cel mai important este ca medicii să fie ajutați astfel încât să fie tot mai buni pentru pacienții pe care îi tratează.

„Degeaba avem echipamente, și știm că există un interes al tuturor decidenților să contribuie, dacă nu ne concentrăm asupra celor care lucrează în unități moderne cu astfel de instrumente avansate. Degeaba se fac investiții dacă noi nu ajutăm medicii să fie mai buni pentru pacienții lor, utilizând cele mai noi tehnologii, comunicând ce au descoperit la pacienții lor, și împărtășind experiența lor cu colegi mai tineri sau din alte specialități. Credem cu tărie că educația este esențială, încercăm să convingem medicii să fie antrenați, încercăm să convingem decidenții din echipele manageriale să rezerve un loc special pentru aceste evenimente educaționale. Este o obligație a noastră, a tuturor, dacă ne gândim la Spitalul Viitorului, ca o parte din exercițiul financiar să-l alocăm educației. Vrem să prelungim speranța de viață a pacienților noștri, la o calitate superioară”, a afirmat prof. dr. Cătălin Copăescu, președinte Asociația Română pentru Chirurgie Endoscopică şi alte Tehnici Intervenţionale (ARCE) și co-președinte al Congresului Multidisciplinar „Împreună construim excelența”.

⇔ Sursă foto și informații: http://www.politicidesanatate.ro/

⇔ Media10 – partener media al Congresului Multidisciplinar „Împreună construim excelența”

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Congresul Multidisciplinar ”Împreună construim excelența”- ediția 2019 – 1.200 de participanți, 15 lectori străini, peste 20 de specialități medicale

Next Post

Astmul bronșic la copii și adolescenți. Ghidul GINA 2019 – diagnostic și tratament

Related Posts
Verified by MonsterInsights