Protest la Spitalul „Filantropia”Craiova. Cadrele medicale, nemulțumite de diminuarea sporurilor

O parte din cadrele  medicale ale Spitalului „Filantropia” din Craiova au protestat, în această dimineață, în fața unității medicale. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că li s-au diminuat sporurile pentru condițiile de muncă.

AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

În această dimineață medicii, asistentele și infirmierele de la Spitalul Filantropia Craiova au început să își strige nemulțumirile legate de decizile luate de conducerea unității medicale. Oamenii spun că nu este normal ce se întâmplă.

„Nu înțelegem de ce s-a luat această măsură, de ce se întâmplă acest lucru numai la Spitalul nostru. Nu este normal ce se întâmplă. Am înțeles că se diminuează sporurile pentru că vor să facă economii”, a spus unul dintre cadrele medicale. 

Managerul spitalului a ieșit în fața medicilor, asistentelor și infirmierelor pentru a explica motivele acestei decizii. 

„Este o acțiune ca urmare a unei decizii pe care am luat-o în Comitetul Director. Este o decizie de diminuare a sporurilor, dar nu vorbim despre sporuri pentru gărzi, cele pentru week-end, ci de cele pentru condițiile de muncă. Practic, am luat o decizie de management, da care se face cu respectarea legii. Noi acordam sporuri, la valoarea lor maximă și nu ne mai încadrăm. Vom avea o nouă întâlnire cu sindicatele, cu cei de la primărie, azi și căutăm soluții. Nu spun că este ușor, dar am aplicat  legea”, a spus Liviu Radu, managerul spitalului Filantropia.

Directorul spitalului a spus că, de exemplu, pe o secție unde sporul pentru condițiile de muncă era de 15% va ajunge al 12%, iar unde era 85% scade la 50 %.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Palatul Copiilor Craiova. Educație cu dragoste alături de 36 de elevi și cadre didactice din patru țări

Next Post

Se întâmplă la SJU Craiova. Au năpădit în curtea spitalului cu scaune și mașini

Related Posts
Verified by MonsterInsights