SJU Craiova are două CT-uri funcționale. Pacienții nu mai sunt trimiși la clinică privată

Două din cele trei aparate computer tomograf (CT) ale Spitalului Clinic Județean de Urgență  (SCJU) Craiova, funcționează în acest moment. Acum, medicii numai sunt nevoiți să trimită pacienții pentru investigații de înaltă performanță la alte unități medicale. Conducera spitalului a anunțat că, în curând, și cel de-al treilea aparat CT va putea fi folosit. Mai mult, cea mai mare unitate medicală din Oltenia, urmează să pun în funcțiune un aparat de radiologie.

AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

Veste bună pentru pacienții Spitalului Județean de Urgență Craiova. Două din cele trei aparate CT ale unității medicale au fost reparate. 

„Pacienții trebuie să știe că, în acest moment, SCJU Craiova oferă servicii medicale de înaltă performanță. Au fost achiziționate și montate piesele necesare pentru repararea aparatelor CT, iar medicii numai sunt nevoiți să trimită pacienții, în alte unități medicale, pentru astfel de investigații”, a anunțat conducerea spitalului printr-un comunicat de presă. 

Au fost făcute demersuri și pentru punerea în funcțiune a celui de-al treilea aparat CT. În acest moment, este așteptată aprobarea CNCAN (Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare), un aviz obligatoriu pentru a putea desfășura activitate medicală cu un astfel de aparat. Echipa SCJU Craiova spune că face toate eforturile astfel încât și acest aparat să poate fi utilizat spre beneficiul pacienților, în cel mai scurt timp.

Un aparat de Radiologie nou urmează să fie pus în funcțiune

În perioada următoare, SJU Craiova urmează să aibă și un aparat de radiologie nou.

„La sfârșitul  anului 2018 a fost demarată procedura de achiziție a unui aparat de Radiologie clasică cu bani din surse proprii și din fondul de dezvoltare, în ideea de a reduce costurile și de a evita să mai fie utilizate în mod excesiv aparatele CT. Această procedură a fost finalizată în data de 01.03.2019, aparatul urmând să fie pus în funcțiune în perioada următoare”, a mai transmis conducerea unității medicale. 
Două aparate de  radiologie și un CT modern urmează să ajungă la SCJU Craiova

Pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale de înaltă performanță, spitalul are în derulare și o procedură de achiziție, cu finanțare de la Ministerul Sănătății în vederea achiziționări a două aparate de  radiologie, cât și a unui CT modern, cu 128  sclice-uri ce va permite efectuarea unor tomografii de înaltă rezoluție, absolut necesare dezvoltării unui act medical de calitate.

 

 

 

 

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Bullying la școală. Ce trebuie să știe părinții, profesorii și elevii – sfatul psihologului Suzana Pavlov

Next Post

Triaj epidemilogic în școli. Peste 460 de elevi şi preşcolari, depistaţi cu diverse afecţiuni

Related Posts
Verified by MonsterInsights