Start în noul an școlar la Professor A’s International Academy, centru de limbi străine, ca în Occident

Astăzi, clopoțelul a sunat, din nou, în școlile  doljene. Prima zi de școală a deschis și ușile centrului de limbi străine Professor A’s International Academy, locul unde copiii, dar și adulții pot să învețe limba engleză de la un profesor care a lucrat în sistemul de învățământ englezesc și are o experiență de 15 ani în domeniu.

AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

Professor A’s International Academy este un centru de limbi străine construit după model britanic.

Ana-Maria Demetrian este profesor de engleza, la Universitatea din Craiova. A predat în sistemul de învățământ englezesc, după ce a fost selectată cu rigurozitate, în 2004, în urma unui concurs, atunci când România nu era în Uniunea Europeană.

15 ani de experiență și colaborare cu mari companii

Englezii au vrut să o păstreze în sistemul lor, dar s-a întors în Craiova să împărtășească tot ce a învățat acolo. De-a lungul timpului a fost invitată la mai multe sesiuni de examene internaționale și naționale, de exemplu, comisia de elaborare a subiectelor pentru Academia de Poliție.

Este trainer pe comunicare în limba engleză la compania Ford, dar și la alte companii IT din Craiova.

 

Un centru creat ca pentru copiii săi

De curând, a început să pună bazele Professor A’s International Academy, un centru unde pune în practică ceea ce a învățat în sistemul britanic. A gândit acest centru plecând de la nevoia celor două fetițe ale sale pentru care își dorește să învețe cât mai bine limbile străine de care au nevoie pe parcursul vieții.

„Ideea a apărut  gândindu-mă la copiii mei. Mă bazez pe o experiență de 15 ani în domeniu. M-am gândit că aș putea să ofer copiilor, adolescenților și adulților ceva din ce eu am învățat de-a lungul timpului și să ofer informațiile de care au nevoie în zilele noastre pentru a se descurca, indiferent de meseria pe care și-o aleg.  Am încercat mereu să mă adaptez la schimbările apărute și să mă pliez pe dorințele cursanților mei”, spune prof. Ana Maria Demetrian.

„Suntem centru de pregătire Cambridge și susținem aici examene, în colaborare cu Consiliul Britanic din București”

La Professor A’s International Academy pot merge copii de la vârsta de șase ani, adolescenți, adulți, dar și pensionari. Clasele sunt împărțite în funcție de nevoile fiecăruia. Totodată, este și centru de pregătire Cambridge.

„Avem cursuri pentru copii, adolescenți și adulți. Limba engleză te ajută în orice moment al vieții – la școală, la job, la un examen de tip Cambridge. Tot mai mulți oameni își dau seama de importanța limbii engleze și doresc să o învețe cât mai bine, iar apoi caută o recunoaștere internațională a acestui efort. Noi suntem un centru de pregatire Cambridge și putem susține aici și aceste examene, recunoscute internațional, în colaborare cu Consiliul Britanic din București”. Tot aici îi putem ajuta pe cei care își doresc să învețe limba engleză pentru că vor să facă studii în străinătate sau pentru că vor să se angajeze acolo”.

Pregătire pentru examenul IELTS

Prof. Ana Maria Demetrian face cursuri și pentru cei care vor să meargă în străinătate la studii, la master sau au nevoie de aprofundarea limbii engleze pentru susținerea examenului IELTS.

„Acesta este un examen creat de Cambridge, Consiliul Britanic și un centru din Australia. Pe baza acestuia poți să emigrezi în Australia sau Canada. În același timp, IELTS se folosește foarte mult la admitere la master sau doctorat în Anglia, America sau dacă vrei să te angajezi pe perioadă nedeterminată în Anglia. Eu am susținut IELTS, în Anglia, la Universitatea din Liverpool. Am lucrat foarte mult cu aceste examene IELTS și Cambridge și știu ce se cere, în special, pe partea de speaking, acolo unde sunt cele mai mari temeri și dificultăți. Rezultatele celor care au lucrat cu mine au fost mereu foarte bune”.

După ce metode se studiază la Professor A’s International Academy?

„Amenajarea centrului este gândită în așa fel încât să aducă diversitate și un mediu în care cursanții să se simtă relaxați”

Prof. Ana Maria Demetrian adaptează cursurile în funcție de nevoile fiecărui elev, iar centrul a fost dotat cu aparatură și mobilier în așa fel încât să fie cât mai atractiv și să ajute la realizarea unor activități educative, creative și aplicate. 

„Amenajarea centrului este gândită în așa fel încât să aducă diversitate și un mediu în care cursanții să se simtă relaxați. Avem o tablă interactivă, un televizor smart și alte elemente de tehnologie care ne ajută să facem cursurile interactive și folositoare. Predăm și lucrăm, în așa fel încât, elevii să poată fi la rândul lor analitici și îi încurajăm să gândească rapid și eficient”.

Nu învățăm doar limba engleză vocabular și gramatică, ci și cum să folosim aceste informații în viața de zi cu zi”

Cursurile pleacă de la un manual, dar nu se limitează la el. Sunt adaptate pentru nevoile fiecărui elev.

„Creez mereu o situație care să se aplice pe ceea ce trebuie să învețe cursanții. Nu învăță doar limba engleză vocabular și gramatică, ci și cum să folosească aceste elemente. Pun accent pe înțelegerea informațiilor, deoarece oamenii trebuie să le și poată folosi în comunicare și în activitățile de zi cu zi”.

La Professor A’s International Academy sunt grupe de doi, maxim trei cursanți, dar și grupe mai mari, unde se fac activități comune sau individuale. Se aplică diverse metode moderne de predare, de tipul „sit and stand” sau de tipul „share an ideea”. La cei foarte mici cursul durează o oră sau maximum o oră jumătate, iar la cei mari sunt și cursuri de 2 ore, cu  o mică pauză.

Cursuri pentru admitere la Academia de Poliție

Prof. Ana Maria Demetrian a făcut parte din comisia de elaborare a întrebărilor pentru examenul de admitere la Academia de Poliție și urmează să formeze grupe pentru cei care vor să susțină examenul anul viitor. 

„În anul în care ești chemat în comisia de elaborare a subiectelor nu trebuie  să fi pregătit elevi pentru acel examen și nu ai voie să mai participi la următoare sesiune de elaborare. În ultimii doi ani, m-am ocupat de deschiderea centrului și de aceea timpul nu mi-a permis să  mai pregătesc cursanți și pentru un astfel de examen. Oricum, asta nu înseamnă că nu m-am ocupat de predarea altor cursuri în acest timp, însă a trebuit să fac o selecție a proiectelor în care m-am implicat. Îmi place varietatea și sunt foarte încântată să lucrez cu astfel de oameni interesați să se dezvolte profesional și personal”.

Cursuri adaptate pentru adulți și pensionari

Prof. Ana-Maria Demetrian încurajează și adulții să învețe limbi străine, așa cum a văzut că se practică în multe țări din Occident.  

„În străinătate, pensionarii merg la cursuri de limbi străine pentru că în acest fel își antrenează creierul. Studiile au arătat că oamenii bilingvi riscă mult mai puțin apariția bolii Alzheimer. Avem cursuri de engleză adaptate pentru adulți și pensionari, îi încurajăm să vină să învețe ceva nou, sau să își îmbunătățească cunoștințele necesare pentru a relaționa mai bine într-o lume a globalizării”.  

Pentru detalii și înscrieri la cursuri apelați la numărul:  0784 229 147

 

Adresa: Str. Doljului Nr. 7B, Ap. 3, Et. 2, Craiova

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

10 măsuri de siguranță pentru elevi. Sfaturile polițiștilor la început de an școlar

Next Post

Prof.univ.dr. Paul Mitruț: „Am văzut cazuri severe de malpraxis, care s-ar fi putut evita prin simpla discuție între cele două părți”

Related Posts
Verified by MonsterInsights