Mort pe scările spitalului, imediat după externare. Urma să i se monteze un defibrilator cardiac

sursă foto: jurnalulolteniei

Un bărbat de 48 de ani a decedat, astăzi, pe scările Spitalului Județean de Urgență Craiova,  la câteva minute după ce a fost externat. Bărbatul avea o suferință coronariană severă și cardiomiopatie dilatativă ischemică și diabet. Cum s-a întâmplat totul și care sunt explicațiile medicilor?

AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

Bărbatul care se pare că ar fi venit de la Calafat fusese internat în urmă cu două săptămâni în Clinica de Cardiologie, de la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Medicii cardiologi au decis că are nevoie de montarea unui defibrilator cardiac pentru că avea tulburări de ritm cardiac.

„A fost internat în urmă cu două săptămâni în Clinica de Cardiologie pentru montarea unui defibrilator, dar s-a constatat că prezenta un focar de infecție. Se înțepase într-un cui, la un picior și avea o plagă suprainfectată și din această cauza nu a putut beneficia de montarea defibrilatorului. I s-a instituit tratament cu antibiotic, injectabil pentru tratarea infecției”, a declarat dr. Cristiana Geormăneanu, purtător de cuvânt la SJU Craiova.

Timp de două săptămâni, pacientul a primit tratament la SJU Craiova, iar medicii susțin că de vineri a cerut să meargă acasă.

„De vineri a tot cerut să  fie externat și a spus că vrea să urmeze tratamentul cu antibiotic acasă. Astăzi, medicul l-a externat și i-a dat indicații pentru a continua tratamentul cu antibiotic, acasă, pe cale orală și să revină control și montarea defibrilatorului cardiac”, adaugă dr. Cristiana Geormăneanu.

La câteva minute după externare, însă, bărbatului i s-a făcut rău și a decedat chiar pe scările spitalului. Oamenii care au sesizat cele întâmplate au sunat la 112 și imediat au venit la fața locului medicii UPU, dar și Ambulanța. Pacientul a fost resuscitat 1 ora și 25 de minute, dar din păcate, nu organismul său nu a mai rezistat. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

De ce apare astenia de toamnă și cum scăpăm de ea

Next Post

 Turneu de tenis organizat de Rotary Probitas și Rotaract Probitas

Related Posts
Verified by MonsterInsights