Spitalul Filantropia va avea RMN. Se lucrează la amenajarea spațiului

Spitalul Filantropia Craiova urmează să primească un RMN (examinarea imagistică prin rezonanță magnetică). Aparatul este extrem de important în diagnosticarea corectă și rapidă a pacienților. 

Autor: Ana-Maria Predilă

Aparatul urmează să ajungă la Spitalul Filantropia din Craiova, prin intermediul Ministrului Sănătății. RMN-ul este o investigație de finețe care aduce clarificarea unor diagnostice, pentru orientarea chirurgicale, pentru monitorizarea unor tratamente sau post-tratament, fie că vorbim de patologia ginecologică, de RMN-ul fetal sau de screeningul imagistic al întregului corp.

„Acum lucrăm la amenajarea spaţiului pentru RMN, urmează în cel mai scurt timp o să ajungă, prin Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Banca Mondială. Avem nevoie de servicii de imagistică şi după instalarea acestui RMN, noi se dorim să achiziţionăm și un computer tomograf”, declară Liviu Radu, managerul spitalului. 

Acum serviciile medicale imagistice CT și RMN sunt externalizare, iar pacienții sunt direcționați către furnizorul cu care unitatea medicală are contract. 

Ce este RMN ?

RMN este o metodă de diagnostic neiradiantă și neinvazivă care utilizează un câmp magnetic și unde de radiofrecvență pentru vizualizarea diferitelor organe sau țesuturi ale corpului uman.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Liviu Radu din piața farmaceutică, la conducerea Spitalului Filantropia Craiova

Next Post

Vel Consequat Eget Eros Ut Sem Nunc Augue Donec Aenean Nec Tellus Vitae Vulputate

Related Posts
Verified by MonsterInsights