Cum verifici de acasă dacă ești asigurat medical

Verificarea calităţii de asigurat se poate face și on-line de către furnizorii de servicii medicale sau asigurați. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) are un serviciu on-line prin intermediul căruia poate fi verificată starea de asigurat a oricărei persoane.

Autor: Ana-Maria Predilă

Serviciul on-line vă ajută să aflaţi starea de asigurat a unei persoane prin introducerea codului numeric personal al acesteia într-o aplicaţie care are acces la Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI).

Verificarea calității de asigurat medical se poate face on-line în Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) de către medici sau pacienți. Dacă medicul verifică și persoana apare neasigurată, deși aceasta este asigurată, persoana în cauză va trebui să meargă la CAS cu documente care să ateste calitatea de asigurat pentru a-și lua adeverința. Automat, la eliberarea adeverinței de către casa de asigurări, calitatea de asigurat va fi validată și în SIUI.

Medicii au posibilitatea să verifice calitatea de asigurat în SIUI și în cazul coasiguraților și a persoanelor care realizează venituri din activități independente.

Pentru toți cei care vor să-și verifice calitatea de asigurat, aceștia o pot face direct pe site-ul CNAS, în secţiunea „Servicii“- „Verificare asigurat“ sau utilizând linkul: http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Ce mâncăm sănătos în timpul Postului – sfatul medicului

Next Post

Telefonul și tableta distrug vederea copiilor – Sfaturi de la dr. Mihaela Puianu, medic primar oftalmolog

Related Posts
Verified by MonsterInsights