Sănătate Știri din sănătate

Cum verifici de acasă dacă ești asigurat medical

Verificarea calităţii de asigurat se poate face și on-line de către furnizorii de servicii medicale sau asigurați. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) are un serviciu on-line prin intermediul căruia poate fi verificată starea de asigurat a oricărei persoane.

Autor: Ana-Maria Predilă

Serviciul on-line vă ajută să aflaţi starea de asigurat a unei persoane prin introducerea codului numeric personal al acesteia într-o aplicaţie care are acces la Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI).

Verificarea calității de asigurat medical se poate face on-line în Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) de către medici sau pacienți. Dacă medicul verifică și persoana apare neasigurată, deși aceasta este asigurată, persoana în cauză va trebui să meargă la CAS cu documente care să ateste calitatea de asigurat pentru a-și lua adeverința. Automat, la eliberarea adeverinței de către casa de asigurări, calitatea de asigurat va fi validată și în SIUI.

Medicii au posibilitatea să verifice calitatea de asigurat în SIUI și în cazul coasiguraților și a persoanelor care realizează venituri din activități independente.

Pentru toți cei care vor să-și verifice calitatea de asigurat, aceștia o pot face direct pe site-ul CNAS, în secţiunea „Servicii“- „Verificare asigurat“ sau utilizând linkul: http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html.

Articole recente

Aparatură de patru milioane de euro la SCJU Craiova

Redactia Media10

Metodă revoluționară de realizare a lucrărilor dentare, în Craiova

Redactia Media10

SCJU Craiova are accelerator liniar nou, după 18 ani. Al doilea aparat performant din țară, pentru tratarea bolnavilor de cancer

Redactia Media10

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.