Conferința regională de cancer bronhopulmonar, la Severin. La fiecare oră, un român moare de cancer pulmonar

În perioada 6 – 7 septembrie 2019 (vineri și sâmbătă), cadrele medicale sunt așteptate la Drobeta Turnu Severin, în cadrul Palatului Culturii Teodor Costescu, pentru a face echipă în lupta cu singurul tip de cancer cu mortalitatea în creștere, cancerul bronhopulmonar.

Taxa este redusă până pe 19 august 2019, iar pe site-ul oficial al evenimentului regăsiți detalii cu privire la Taxe și Modalitățile de înscriere! Conferința de Cancer Bronhopulmonar, ediția a V-a, este coordonată științific de Conf. univ. dr. Alin Demetrian, președintele Asociației de Chirurgie Toracică Modernă din Craiova iar președintele comitetului de organizare este dr Eustațiu Memu, medic cu specialitatea chirurgie toracică în Drobeta Turnu Severin.

Evenimentul se desfășoară sub egida UMF Craiova, iar Societatea Română de Pneumologie este partener. Participanții vor putea dialoga cu lectorii evenimentului, dr. Roxana Mustață, dr. Nelly Cherciu, dr Michael Schenker, dr. Darius Ungureanu, dr. Constantin Pleșan, asist univ dr. Valentin Coșei, dr. Elena Vlad, dr. Rus Ovidiu, dr Carmen Marcu, Prof univ dr Silviu Sofronie, Prof asoc dr Costin Popescu, dr Ahileas Chimorgiachis, Conf univ dr Claudia Toma și alți invitați implicați în managementul cancerului bronhopulmonar.

Temele conferinței fac referire la semnele și simptomele care ar trebui să atragă atenția asupra posibilității existenței acestui diagnostic – cu focus pe medicina de familie, la alte patologii cu care trebuie făcut diagnostic diferențial, la statusul programului „Stop fumat” în România și intervențiile medicale, chirurgicale și paliative la care se poate recurge.

De ce este important să participați la acest eveniment?

Pentru că rata mortalității în rândul persoanelor cu vârsta sub 65 de ani a scăzut între 2005 și 2015 pentru fiecare dintre principalele cauze de deces, cu excepția cancerului pulmonar. În plus, 70% dintre pacienţii nou diagnosticaţi cu cancer de plămâni se află în stadiul 4 (conform studiului Onco Monitor realizat de GfK România).

Veniti la conferință, pentru că putem schimba aceste statistici!

Veniți la conferință, pentru oamenii din spatele statisticilor! 

Pentru înscrieri:

 

 

⇔ Site eveniment: flashmedical.ro.

⇔ Informații puteți primi de florin.cristea@houston.ro sau telefonic 0756 030 353.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Ce citim în vacanţă? Recomandări pentru cei mici şi cei mai mari

Next Post

Compartiment de îngrijire paliativă, la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova

Related Posts
Verified by MonsterInsights