Jurnal de vacanță: Tabăra de engleză – școala Terraveda, bucurie, creativitate, educație

A venit vacanța mare și toți elevii se bucură de fiecare zi liberă, fără căratul ghiozdanului, fără teme și stresul notelor. E vremea taberelor. A bucuriei nemărginite. 70 de elevi craioveni și-au petrecut o săptămână din vacanța mare în cel mai creativ și distractiv mod. Profesorii Școlii Terraveda Craiova au organizat tabăra în limba engleză- FUN TEEN, în campusul din Orăștie – Arsenal Park, unul dintre cele mai mari aquaparkuri din România.

Autor: Ana-Maria Predilă

 

 

Zâmbete până la urechi. Bucurie. Socializare. Activități creative și de educare. Jocuri. Foc de tabără. Amintiri de care își vor aduce aminte cu drag peste ani. De asta au avut parte cei 70 de copii care au participat la tabăra FUN TEEN. 

Însoțiți de un grup de profesori plini de viață, creativi, atenți și dornici să le arate copiilor că vacanța trebuie trăită la maximum și că pot învăța foarte multe lucruri distrându-se, elevii au trăit fiecare moment.

Activitățile au fost gândite astfel încât copiii să își dezvolte creativitatea, spiritul competitiv, abilitatea de a lucra în echipă.

În timpul taberei elevii s-au distrat, au cântat, au participat la misiuni în care au comunicat numai în limba engleză, au beneficiat de workshop-uri de engleză. Programul taberei a fost gândit în așa fel încât ei să fie mereu „în priză”, să învețe lucruri noi din fiecare activitate, să socializeze, să își dezvolte creativitatea, spiritul competitiv, dar și abilitatea de a lucra în echipă.

Pentru că tot mai mulți copii au probleme cu kilogramele în plus și cei mai mulți sunt sedentari, profesorii coordonatori și-au dorit să îi implice în cât mai multe activități sportive: fotbal, tenis, patinaj, baschet, paintball.

„Toate activitățile desfășurate în cadrul taberei au fost coordonate de către specialiști. Copiii au fost împărțiți pe grupe în funcție de nivel și vârstă. Au fost patru profesori care au coordonat activitățile în limba engleză. Alți profesori au coordonat copiii pentru restul activităților: excursii, activități sportive și altele”, a spus  prof. Alina Cristuinea, directorul Școlii Terraveda.

„Ceea ce ne-am dorit a fost ca elevii să exerseze ceea ce au învățat la școală, să învețe să aibă încredere în ei, să socializeze, să devină independenți”

Adeseori părinții încearcă să amâne cât mai mult momentul plecării copilului în tabără, pe motiv că e prea mic și are tot timpul din lume după ce va mai crește. Psihologii sunt de părere că, cu cât copilul este mai mic cu atât experiența unei tabere poate avea mai multe beneficii asupra dezvoltării sale. Asta a fost dovedit și de taberele organizate de Școala TerraVeda. La final, atât copiii cât și părinții au fost încântați și fericiți cu alegerea făcută.

„Ceea ce ne-am dorit a fost ca elevii să exerseze ceea ce au învățat la școală, să învețe să aibă încredere în ei, să socializeze, să devină independenți. Pentru unii dintre ei a fost prima tabără, prima dată când au plecat singuri de acasă. Departe de familie, au putut să se descopere în interacţiunea cu alţi copii şi adulţi ce nu fac parte din anturajul lor, au  învăţat să aibă grijă de ei, să ia singuri decizii şi să gestioneze diverse aspecte ale rutinei zilnice. Pentru copiii crescuţi în oraş, o săptămâna de tabăra poate reprezenta libertatea pe care nu au cunoscut-o niciodată”, a mai spus prof. Alina Cristuinea.

Departe de tablete, computere, telefoane, copiii au învățat în tabără că există soluţii la orice problemă şi că stă în puterea lor să le găsească. Au făcut cățărări unde și-au testat curajul, vânătoare de comori, capturarea steagului, aqua park, jocuri olimpice, excursii tematice, talent show, movie time, foc de tabără, plimbare cu șenilat.

Important este că, într-o tabără, copilul învață să socializeze, să se descurce singur, să ia singur decizii și să-și asume consecințele propriilor decizii, spune prof. Alina Cristuinea.

Elevi au avut posibilitatea să învețe engleza și să se bucure de vacanța mare.

Toate activitățile au avut la bază distracția și jocul, iar la final elevii au spus: I LOVED IT!

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Cămin sau chirie. Care mai sunt prețurile în Craiova

Next Post

Ce drepturi ai ca pacient

Related Posts
Verified by MonsterInsights